London Stock Exchange își face sediu în birourile Campus 6 din zona Politehnica

Andreea Neferu 04/07/2018 | 16:52 Ştiri
London Stock Exchange își face sediu în birourile Campus 6 din zona Politehnica

Grupul de infrastructură a piețelor internaționale London Stock Exchange Group (LSEG) a închiriat 3.000 de metri pătrați în proiectul de birouri Campus 6 din zona Politehnica din București, unde va deschide un centru de servicii.

LSEG va angaja în prima fază peste 200 de persoane, dar spațiul închiriat poate găzdui circa 300 de angajați, potrivit estimărilor NewMoney.

Proiectul Campus 6 este dezvoltat de suedezii de la Skanska, iar tranzacția de închiriere a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară CBRE.

“Simplul fapt că London Stock Exchange Group a ales țara noastră pentru a stabili un centru operațional strategic este în sine o mare realizare. Credem că acest lucru consolidează buna imagine internațională a României în rândul investitorilor străini, existenți și potențiali”, a declarat Răzvan Iorgu, managing director al CBRE România.

„Suntem încântați să anunțăm deschiderea în România a noului nostru centru de servicii din România. Pentru LSEG, România oferă o forță de muncă înalt calificată, un sistem educațional puternic și o bună infrastructură”, a spus James Nunn, head of group property al London Stock Exchange Group.

CITEȘTE ȘI: Tranzacție de peste 50 de milioane de euro în imobiliare: Skanska vinde prima clădire de birouri pe care o construiește la Politehnica către austriecii de la CA Immo

LSEG are mai multe linii de bbusiness Bursa de la Londra, London Stock Exchange; Borsa Italiana; MTS (o piaţă europeană de instrumente cu venit fix); Turquoise (o platformă paneuropeană de tranzacţionare a capitalurilor); FTSE Russell, lider mondial în crearea de indici bursieri, benchmarking şi analize, care indexează active în valoare de aproximativ 16 trilioane de dolari; LCH (instituție care intermediază tranzacții cu instrumente financiare); LSEG Technology. Cu sediul central în Marea Britanie şi activităţi semnificative în America de Nord, Italia, Franţa şi Sri Lanka, grupul are un număr de aproximativ 4.500 de angajaţi la nivel mondial.

Campus 6 va avea patru clădiri, cu o suprafață închiriabilă totală de 82.000 de metri pătrați. Skanska a vândut recent prima clădire a proiectului de birouri către austriecii de la CA Immo, valoarea tranzacției fiind de 53 de milioane de euro.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.