Locuitorii din Sectorul 1 scapă de calvarul gunoaielor. Compromis neaşteptat făcut de Romprest de Sărbători

Elena Marinescu 17/12/2020 | 21:05 Ştiri
Locuitorii din Sectorul 1 scapă de calvarul gunoaielor. Compromis neaşteptat făcut de Romprest de Sărbători

Romprest, compania care se ocupă de curățenie și salubrizare în Sectorul 1 al Capitalei, a anunțat că va strânge depozitele necontrolate de deșeuri care există pe raza sectorului.

Dificultățile financiare și conflictul cu Primăria condusă de Clotilde Armand nu au fost depășite, dar firma susține că alege să pună pe primul loc sănătatea publică.

„În aceasta perioada premergatoare Sarbatorilor de iarna, Compania Romprest Service S.A. intelege sa puna sanatatea publica si interesul legitim al cetatenilor deasupra acestui conflict in care am fost implicati fara culpa si impotriva vointei noastre.

Compania Romprest Service S.A. organizeaza O ACTIUNE DE COLECTARE A TUTUROR DEPOZITELOR NECONTROLATE EXISTENTE IN ACEST MOMENT PE DOMENIUL PUBLIC, incepand cu data de astazi. 17.12.2020.

Facem astfel, inca o data, dovada bunei-credinte, si a faptului ca suntem dedicati principiilor si nu lasam ca interese partinice, care in acest moment au fost interpuse derularii institutionale a contractului, sa prevaleze interesului public”, a precizat compania, într-un comunicat adresat consilierilor locali din Sectorul 1.

Romprest mai notează că pe 17 decembrie „a fost inregistrata o plata partiala pentru facturile restante depasite de scadenta, reprezentand doar 7% din totalul debitului restant depasit de scadenta pe care Autoritatea il inregistreaza fata de Operatorul delegat”.

Firma a mai precizat că a luat în calcul și „degradarea accentuata a starii de curatenie in Sectorul 1”.