Litoralul pentru toți a început fără bilete de tren online

Andrei Dumitru 08/09/2020 | 15:22 Ştiri
Litoralul pentru toți a început fără bilete de tren online

Programul Litoralul pentru toți a început prost pentru cei care vor să ajungă în stațiunile de la malul Mării Negre. Dacă vrei să ajungi la Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Neptun sau Mangalia, în această perioadă nu poți să-ți mai cumperi bilete de tren online la CFR Călători, scrie clubferoviar.ro.

De la începutul acestei săptămâni, operatorul feroviar de stat a scos din circulație trenurile care circulau direct din București și alte orașe ale țării până la Mangalia, trecând prin toate stațiunile din sudul litoralului românesc.

CFR Călători introduce vagoane suplimentare

Azi, CFR Călători a anunțat că va introduce vagoane suplimentare către și dinspre litoral. ”Cererea de transport către Litoral se menține ridicată în această săptămână, astfel CFR Călători își adaptează în extrasezon capacitatea de transport la solicitările de trafic și suplimentează cu vagoane trenurile spre/dinspre Constanța și Mangalia. Pasagerii care doresc să ajungă sau care se reîntorc de pe litoral au la dispoziție, pe ruta București Nord – Constanța și retur, 12 trenuri InterRegio (6 dus/6 întors), cu o capacitate medie de 700 de locuri/ tren. Unele dintre garnituri pot avea compunerea maximă de 15 vagoane – limita maximă admisă. Turiștilor care vin cu trenurile din toată țara (via București) li se asigură continuitatea călătoriei din stația Constanța către toate stațiunile de pe litoral. Astfel, de la Constanța la Mangalia și retur, circulă zilnic 20 de trenuri Regio (10 dus/10 întors) cu o capacitate medie de 300 de locuri/tren. Și pe această rută trenurile sunt suplimentate cu vagoane”, se arată în comunicatul dat publicității de operatorul feroviar de stat.

Vrei, nu vrei, tot trebuie să te duci la casele de bilete

La finalul aceluiași comunicat, CFR Călători le recomandă pasagerilor să-și cumpere bilete online: ”Recomandăm cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru a evita aglomerația la ghișee/casele de bilete și manipularea banilor în numerar”.

Numai că acest lucru este imposibil, așa cum se poate observa din captura alăturată de pe site-ul CFR Călători (coșul de cumpărături tăiat din dreapta butonului ”Detalii/Preț”), din cauza faptul că primul tren este InterRegio iar al doilea (de la Constanța spre Mangalia) Regio. Este o problemă mai veche pe care nici actuala conducere a CFR Călători n-a reușit s-o rezolve: nu se pot cumpăra online bilete la trenuri Regio, ci doar la cele InterRegio sau Regio Expres. Citește tot articolul pe clubferoviar.ro.