Listare istorică la Bursă: RCS&RDS vrea să vândă un pachet de 25% din acțiuni

Alexandra Pele 11/04/2017 | 12:57 Ştiri
Listare istorică la Bursă: RCS&RDS vrea să vândă un pachet de 25% din acțiuni

DIGI, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicații din România și din Ungaria, își anunță intenția de a se lista, în luna mai, la Bursa de Valori București (BVB), printr-o ofertă publică inițială (IPO) de 25% din capitalul social subscris.

Compania și-a anunțat intenția de „a lansa o ofertă publică inițială („IPO“ sau „Oferta“) de acțiuni ordinare din clasa B către (i) public, în România, și (ii) anumiți investitori instituționali și profesionali (împreună, „Oferta“). DIGI intenționează să solicite admiterea Acțiunilor la tranzacționare pe Piața Reglementată la vedere operată de Bursa de Valori București („Admiterea“) în luna Mai 2017”, reiese din comunicatul transmis.

Digi Communications, cu sediul în Olanda, este compania prin care omul de afaceri Zoltan Teszari controlează operatorului RCS&RDS. Compania oferă cinci servicii de bază: televiziune prin cablu, internet și date fixe, servicii de telecomunicații mobile, telefonie fixă și televiziune prin satelit de tip direct to home („DTH“). De asemenea, DIGI oferă servicii de telecomunicații mobile ca MVNO (operator mobil virtual) comunităților mari de români din Spania și Italia.

În 2016, DIGI a generat venituri de 842,8 milioane de euro, iar EBITDA ajustat și marja EBITDA ajustată s-au ridicat la 263,3 milioane de euro și respectiv 31,2%, reprezentând o rată de creștere anuală compusă (RCAC) de 8%, din 2014 până în 2016.

Citigroup și Deutsche Bank acționează în calitate de Coordonatori Globali Comuni și împreună cu BT Capital Partners S.A., BRD – Groupe Société Générale S.A., Société Générale S.A., Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services, a.s. în calitate de Deținători Comuni ai Registrului de Subscrieri.

 


FOTO: Mediafax

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.