Lista magazinelor unde pot fi folosite cardurile de 250 de lei pentru alimente

Elena Marinescu 21/06/2022 | 19:22 Fapt Divers
Lista magazinelor unde pot fi folosite cardurile de 250 de lei pentru alimente

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut publică lista cu toate magazinele din România în care pot fi folosite tichetele sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei.

Astfel, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început luni alimentarea cu prima tranșă a tichetelor sociale în valoare de 250 de lei. Acestea au distribuite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România” cu care se pot cumpăra alimente.

Tichete sociale 2022

Voucherele sociale sunt încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe până la sfârșitul lui 2022.

Astfel că, distribuirea cardurilor se va face în trei etape: 1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului) 2) distribuirea la nivel național de către Poșta Română 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor (pentru tranșele 2, 3 și 4 încărcarea se face automat, procesul decurgând cursiv).

Circa 350.000 de români vor primi cardurile sociale, care vor fi încărcate pe măsură ce sunt livrate, până la sfârșitul acestei săptămâni, iar până la data de 1 iulie, peste 500.000 de români vor putea folosi ajutorul financiar din bani europeni pentru cumpărarea alimentelor.

Lista magazinelor unde pot fi folosite cardurile de 250 de lei pentru alimente

„Dată fiind complexitatea logistică a unui asemenea demers derulat la nivel național, pus în practică în numai câteva săptămâni, și având în vedere că peste 2,5 milioane de persoane se bazează pe acest sprijin financiar pentru asigurarea alimentelor de bază, vreau să subliniez din nou mobilizarea exemplară a emitenților de carduri și a angajaților Poștei Române, împreună cu celelalte autorități implicate în validarea și actualizarea permanentă a listelor cu beneficiari. Mobilizare care face parte din seria demersurilor destinate îmbunătățirii siguranței alimentare”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Cât despre  listele cu beneficiari, acestea  sunt alese de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, iar distribuirea cardurilor se va face de către angajații Poștei Române, fără  ca beneficiarii să fie nevoiți să depună vreo cerere, conform Antena3.ro.

Lista magazinelor unde pot fi folosite tichetele sociale pentru cumpărarea alimentelor se poate vedea pe următoarele site-uri), conform sursei citate:

SODEXO

UP ROMANIA

EDENRED