Lidl va avea 220 de magazine în România până la sfârșitul anului

Gabriel Bucur 19/12/2017 | 14:06 Ştiri
Lidl va avea 220 de magazine în România până la sfârșitul anului

Retailerul Lidl România va inaugura încă două magazine în această lună, astfel că, în total, retailerul va încheia anul 2017 cu o rețea de 220 de supermarketuri.

În 21 decembrie, Lidl va deschide două unități în Dobrogea, respectiv în Tulcea și Constanța. Magazinul nou din Tulcea, cu o suprafață de vânzare de 1.354 de metri pătrați, va fi primul supermarket Lidl supraetajat din oraș: la parter va fi parcarea cu 136 de locuri, iar la etaj – spațiul comercial.

„2017 a fost un an foarte bun pentru noi (…) Am încercat să venim în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor clienților nu numai prin produsele pe care le punem la raft, ci și prin construirea mai multor magazine cu formate speciale, optimizate în funcție de specificul zonei unde sunt situate”, a declarat Frank Wagner, președintele Consiliului de Conducere al Lidl România.

În acest an, retailerul a deschis peste 15 magazine în orașe mari, precum București sau Timișoara, dar și în localități mai mici, ca Vălenii de Munte și Călărași. Totodată, Lidl a modernizat, în ultimul an și jumătate, aproape 200 de unități și a demarat construcțiile celui de-al cincilea sediu logistic.

Pentru a optimiza procesul de distribuție în contextul extinderii rețelei de magazine, Lidl a demarat în 2017 construcțiile celui de-al cincilea sediu logistic, situat în localitatea Cordun, în apropierea orașului Roman. Acesta va asigura aprovizionarea rețelei de magazine Lidl din zona Moldovei.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa. Retailerul activează în 27 de țări și are peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu peste 215.000 de angajați, Lidl se clasează în primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial.

 


FOTO: Lidl

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.