Lidl crește salariile de la 1 martie. Cât va câștiga un vânzător

Gabriel Bucur 12/02/2018 | 14:18 Ştiri
Lidl crește salariile de la 1 martie. Cât va câștiga un vânzător

Retailerul Lidl România anunță creșteri salariale și mai multe beneficii pentru angajați, de la 1 martie. Cel mai mare impact va fi la nivelul lucrătorilor comerciali și al comisionarilor din depozite, spun reprezentanții companiei.

De luna viitoare, un vânzător Lidl încadrat cu salariul minim va avea venituri medii lunare garantate de 3061 de lei brut, în vreme ce un comisionar aflat în aceeași situație va câștiga 3301 lei brut.

„Creăm anual în România aproximativ 500 de noi locuri de muncă. (…) niciun angajat Lidl nu câștigă mai puțin de 3.000 de lei brut”, spune Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere al Lidl România.

Retailerul are o politică de salarizare în trepte. Astfel, salariul crește anual, în primii trei ani de activitate în companie. Același vânzător va ajunge în al treilea an la un venit brut de 3542 de lei, în vreme ce un comisionar va câștiga 3792 de lei brut, anunță retailerul.

„Venitul minim pentru ambele categorii profesionale crește în primii trei ani cu aproximativ 15%. În ultimii doi ani, Lidl a dublat practic venitul minim brut în companie”, se arată în comunicatul transmis de companie.

Totodată, angajații sunt remunerați pentru orele suplimentare, iar plata se face pentru fiecare minut lucrat peste program.

„Majoritatea pozițiilor de conducere sunt ocupate prin promovări, din interiorul companiei. Astfel, orice vânzător are posibilitatea de a promova în poziția de manager de magazin. Un manager de magazin poate ajunge la venituri medii lunare de 8.825 de lei brut și primește, pe lângă beneficiile amintite,  mașină de serviciu, pe care o poate folosi și în interes personal”, mai transmit reprezentanții Lidl.

Lidl va extinde și gama de beneficii. Pe lângă bani, tichete valorice, asigurare privată de sănătate și zile de concediu, angajații vor avea parte de o serie de beneficii precum: asigurare de viață și oferte la servicii medicale pentru familiile lucrătorilor.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.
d