Licitaţia lansată de PMB pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice a fost anulată

NewMoney 11/12/2019 | 15:10 Ştiri
Licitaţia lansată de PMB pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice a fost anulată

Licitaţia lansată de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice a fost anulată, fiind depuse „numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme”, potrivit site-ului Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SICAP).

Primăria Capitalei anunţa în iunie că doi operatori – asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.Ş. (Turcia) şi SILEO GmbH (Germania), respectiv New Kopel Car Import (România – Otopeni, reprezentant al companiei BYD – China) – au depus oferte pentru cele 100 de autobuze electrice şi a staţiilor de încărcare lentă.

PMB a demarat în martie procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de furnizare a 100 de autobuze electrice, din gama de 12 m (şi a staţiilor de încărcare lentă), prin publicarea în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a anunţului de participare.

Valoarea estimată a achiziţiei este de 219.571.200 lei fără TVA.

O posibilă explicaţie ar fi că turcii nu s-ar fi încadrat în bugetul alocat achiziţiei, de aproape 220 de milioane de lei. Iar oferta financiară pentru autobuzele chinezeşti nici nu a mai fost deschisă, din moment ce acestea nu ar fi trecut de etapa de evaluare tehnică, scrie economica.net.