Leul pierde teren pe final de an în fața principalelor valute

Andreea Neferu 27/12/2016 | 14:56 Ştiri
Leul pierde teren pe final de an în fața principalelor valute

Banca Națională a României (BNR) a afișat pentru astăzi, 27 decembrie, un curs de referință de 4,5363 lei/euro, o creștere de 0,1% față de ședința precedentă, din 23 decembrie, când paritatea era de 4,5309 lei/euro.

Și față de dolarul american, leul a pierdut teren astăzi, BNR anunțând un curs de 4,3397 lei/dolar, o creștere de 0,06%.

Cotațiile au fost afișate la puțin timp după ce președintele Klaus Iohannis a respins propunerea PSD-ALDE pentru funcția de premier, Sevil Shhaideh. Șeful statului nu a argumentat însă care sunt motivele pentru care refuză această nominalizare. Astfel, formarea unui nou guvern ar putea fi întârziată și situația bugetului de stat pentru anul viitor rămâne deocamdată incertă.

Citiți și: Familia premierului propus de PSD-ALDE deține trei proprietăți în Siria


 

FOTO: Mediafax 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.