Legenda rockului melancolic bântuie România 

Răzvan Țupa 06/12/2016 | 11:31 Timp Liber
Legenda rockului melancolic bântuie România 

După mai multe spectacole în care au primit un răspuns neașteptat de entuziast din partea publicului ro­mânesc, trupa Dire Straits Experience se întoarce pentru mai multe concerte în lungul și în latul țării.

Dire Straits înseamnă rock de la fina­lu­l anilor ’70, când petrecerea punk era deja spartă și aerul unor melodii care păreau să spună o poveste începea să se facă simțit. Muzica lor mai înseam­nă și Mark Knopfler, care a pus totul pe picioare împreună cu fratele său, David, și cu colegul său de ca­me­ră, John Illsley. După ce au înregistrat câteva piese, în 1977, s-au trezit că „Sultans of Swing“, piesa din demo-ul lor, a început să fie difuzată de o emisiune de la BBC. Britanicii și-au început turne­ele cântând în deschide­rea concerte­lor Talking Heads și au înregistrat foarte repede primul lor album, urcând în topuri atât acasă, cât și în Statele Unite. Pasiunea lor pentru sonorități din jazz, blues și nuanțe de pop brita­nic i-a făcut inconfundabili.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Și-a împărțit timpul între poezie și presă. A doua, culturală, prima... mai degrabă relațională. Scrie și pe poetic.ro. Este membru Pen Club Romania, iar la NewMoney Răzvan Țupa acoperă subiectele de cultură și timp liber.