Lecții de condus pentru mașini: Continental învață vehiculele să parcheze independent

Emil Popescu 22/08/2017 | 13:23 Ştiri
Lecții de condus pentru mașini: Continental învață vehiculele să parcheze independent

Grupul german Continental dezvoltă, la Iași, o tehnologie care oferă mașinilor o “memorie” a procedurilor de parcare, astfel încât vehiculul să poate parca independent, după simpla atingere a unui buton.

“Noua funcție Trained Parking înregistrează și stochează secvența unei proceduri de parcare. Când trebuie să lase iar autoturismul în același loc, șoferul conduce mașina până unde a început înregistrarea și, la atingerea unui buton, vehiculul efectuează independent procedura de parcare învățată anterior”, arată Continental, într-un comunicat.

Pentru funcția Trained Parking, Continental utilizează senzori disponibili în mașină, cum ar fi camerele și radarele, pentru a detecta împrejurimile.

În România, o echipă Continental din Iași lucrează la dezvoltarea de sistem: realizează algoritmi și acoperă implementarea software a acestei tehnologii.

Noua funcție va fi disponibilă în două versiuni. Varianta care va fi prezentată la Salonul Auto de la Frankfurt este parțial automatizată și necesită încă supravegherea șoferului: funcția este activă atâta timp cât conducătorul auto continuă să apese un buton pe o cheie sau pe un telefon mobil. Acest lucru este de așteptat să fie în producția de serie în 2020.

Următorul pas de dezvoltare este versiunea complet automatizată, care nu necesită supravegherea șoferului.

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.