Larry King, cel mai celebru prezentator TV din istorie, s-a stins din viaţă

Elena Marinescu 23/01/2021 | 16:49 Fapt Divers
Larry King, cel mai celebru prezentator TV din istorie, s-a stins din viaţă

Larry King, celebrul prezentator TV american s-a stins din viață, sâmbătă dimineața, la 87 de ani. Legendarul om de televiziune fusese internat într-un spital din Los Angeles, unde a și decedat. Cauza morții nu a fost dezvăluită, potrivit presei americane.

CNN anunța pe 2 ianuarie că Larry King era spitalizat, cel mai probabil de la sfârșitul lunii decembrie 2020, fiind infectat cu COVID-19. Jurnalistul avea diabet de tip 2 și numeroase alte probleme medicale, precum diferite crize cardiace, un cancer pulmonar şi anghină pectorală, o boală provocată de scăderea fluxului sanguin către inimă.

Cu peste 50.000 de interviuri realizate într-o carieră de mai bine de şase decenii, Larry King a fost cunoscut pentru „Larry King Live”, emisiune pe care a prezentat-o timp de 25 de ani. A luat interviuri tuturor preşedinţilor americani cu începere din 1974 şi unor lideri politici, ca palestinianul Yasser Arafat sau preşedintele rus, Vladimir Putin, precum şi unor vedete ca Frank Sinatra, Marlon Brando sau Barbra Streisand.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Twitter se arată: „Timp de 63 de ani, pe toate platformele radio, TV şi digital media, multele mii de interviri ale lui Larry, premii şi recunoaşterea mondială rămân o mărturie a talentului său unic şi trainic ca jurnalist”.

Omagii pentru cel mai celebru prezentator TV din istorie

Prezentatorul britanic Piers Morgan l-a descris drept „o legendă a televiziunii” şi a spus că a fost un „erou” al său. Jim Acosta a transmis: „Le va lipsi atât de multor angajaţi ai CNN din trecut şi din prezent”.

Jurnalista Christiane Amanpour de la CNN l-a descris pe Larry King drept „un gigant al audiovizualului şi un maestru al interviului de televiziune cu celebrităţi şi oameni de stat”. „Toată lumea voia să fie la «Larry King Live»”, a scris ea. King era un „maestru” în arta interviului. „Am preţuit şi m-am bucurat de fiecare dată când m-am alăturat lui din toate războaiele şi ştirile de ultimă oră din lume”.

Guvernatorul Andrew Cuomo, a transmis condoleanţe din partea statului New York, unde King s-a născut, şi a subliniat că jurnalistul avea abilitatea de a le vorbi oamenilor „într-un mod clar şi simplu”.

Născut pe 19 noiembrie 1933, Lawrence Harvey Zeigler a plecat din New York în Miami, unde şi-a început cariera ca disc-jokey, în 1957, când şi-a schimbat numele în King.

Jurnalistul a devenit cunoscut în anii 1970 cu emisiunea radio „The Larry King Show”. Din 1985 până în 2010, el a realizat şi prezentat show-ul „Larry King Live” la CNN. Cel mai recent, a găzduit „Larry King Now” la Hulu şi RT America, din 2012 până în 2020, şi continuă să prezinte „Politicking With Larry King”.

Pentru munca sa în televiziune şi radio, Larry King a câştigat două premii Peabody, un trofeu Emmy şi zece premii Cable ACE. În 1989, a fost inclus în Radio Hall of Fame. A fost căsătorit de opt ori cu şapte femei şi a avut cinci copii, nouă nepoţi şi patru strănepoţi.