Ştiri

Lanţul de librării Diverta a intrat în insolvență pentru a doua oară în 10 ani

Lanţul de librării Diverta, cel mai mare retailer integrat în domeniul cărţii, papetăriei şi jucăriilor, a intrat, din nou, în insolvenţă, de această dată pe fondul pandemiei care a închis inclusiv toate librăriile din ţară, relevă date analizate de Profit.ro.

Diverta este, probabil, singura firmă care a supravieţuit 10 ani unei insolvenţe şi, probabil, prima firmă care să iasă din a doua insolvenţă. Avem un super-brand, conceptul nostru este modern, iar furnizorii sunt alături de noi. Sunt sincer surprins de reacţia furnizorilor/creditorilor. Cu două excepţii, o editură şi un papetar, toţi vor să ne ajute. Este impresionant, chiar şi la cei 60 de ani ai mei”, a declarat pentru Profit.ro fondatorul Diverta, Octavian Radu.

El discută la acest moment o serie de variante, precum „o coaliţie cu prieteni de business, editori şi papetari”, pentru revitalizarea afacerii.

Datele Profit.ro indică faptul că firma prin care a fost înaintată cererea de insolvenţă şi care operează lanţul de librării a trecut anul trecut de la afaceri de 64,3 milioane lei şi un profit net de 63.474 lei, cu 214 angajaţi, la afaceri de 38,9 milioane lei şi pierderi de 10,7 milioane lei, cu 156 de angajaţi.

În cazul acestei firme, datoriile totale au urcat de la 33,2 milioane lei la 33,9 milioane lei. Cererea de insolvenţă a fost depusă după ce împotriva firmei au fost înaintate mai multe solicitări de încuviinţare de executare silită şi ordonanţe de plată de către diferiţi furnizori, mai indică datele Profit.ro.

CITR a fost numit administrator judiciar al Diverta

CITR a fost numit administrator judiciar al rețelei de librării Diverta.

În cazul Diverta, CITR își propune reorganizarea companiei într-o manieră inedită, cu etape concentrate, pentru o redresare cât mai rapidă. Este un nou proiect ambițios pentru noi, în linie cu misiunea noastră de a salva companii în dificultate, branduri și oameni prin multidisciplinaritatea și experiența vastă a echipei CITR. Diverta va avea viitor într-o nouă economie ”, a declarat Aurel Podariu, Business Development Manager al Impetum Group și Senior Partner, CITR.

Strategia pentru salvarea acestui brand 100% românesc va fi bazată pe zonele de business cele mai profitabile, restructurare financiară și operațională și nu în ultimul rând, pe evoluția estimată a pieței și lecțiile crizei anterioare. Echipa CITR va începe cu analiza business-ului Diverta, în special înțelegerea provocărilor din anul anterior și va identifica modalitatea cea mai potrivită de reorganizare. Toate acestea vor contribui la susținerea ecosistemului de stakeholderi din jurul Diverta, cu scopul de a crea parteneriatul necesar pentru o reorganizare de succes. Termenele legale pentru depunerea documentelor sunt disponibile pe websiteul Tribunalului București, transmite CITR.

Perioada pandemiei, care a debutat cu închiderea centrelor comerciale și cu restricții de circulație, a însemnat pentru Diverta și pentru retailul tradițional în general o scădere semnificativă a vânzărilor și acumularea de datorii către furnizori. Toate acestea au avut un efect de domino și au afectat rând pe rând pilonii businessului nostru. Pentru că CITR este renumit pentru soluții inovatoare, a fost prima noastră opțiune când am realizat că suntem în impas, pentru a ne asigura că valoarea brand-ului Diverta este salvată și va merge mai departe”, a spus Amalia Buliga, CEO Diverta.

Retailerul Diverta a fost înfiinţat în 1999 de Radu Octavian. Diverta are astăzi o reţea de 25 de magazine la nivel naţional.
Andrei Dumitru

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

2 zile ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

2 zile ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

2 zile ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

2 zile ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

2 zile ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

3 zile ago

Acest website folosește cookies