La ce număr de telefon trebui să trimiți SMS ca să plătești Taxa de Pod de la Fetești și ce text trebuie să introduci

NewMoney 13/07/2020 | 10:55 Fapt Divers
La ce număr de telefon trebui să trimiți SMS ca să plătești Taxa de Pod de la Fetești și ce text trebuie să introduci

Dacă aveţi de făcut un drum la mare pe Autostrada Soarelui, trebuie să achitaţi taxa de pod Feteşti–Cernavodă. Aceasta se plăteşte înaintea traversării podului peste Dunare de pe A2, iar valoarea ei variază în funcţie de tipul autovehiculului pe care îl conduceţi şi de numărul de treceri peste pod.

Astfel, dacpă deţineţi un autoturism, taxa de pod este de 13 de lei pentru o trecere, de 26 de lei pentru două treceri şi de 208 de lei pentru 20 de treceri.

Pentru autovehiculele mai mari, cum ar fi microbuze, autobuze, autocare sau TIR-uri, taxele sunt mai mari, ajungând la 91 de lei pentru o trecere, 182 de lei pentru două treceri şi 1.584 de lei pentru 20 de treceri, în cazul autovehiculelor mai grele de 12 tone şi cu minimum 4 axe.

Taxa de pod. Plată prin SMS

Taxa de pod Feteşti – Cernavodă poate fi plătită foarte simplu, prin SMS, la numărul unic 7577, indiferent de reţea.

Pretul taxei este calculat în funcţie de tipul autovehicului. În SMS trebuie să se precizeze numărul de înmatriculare şi categoria maşinii, respectiv dacă aceasta are o greutate mai mică de 3,5 tone, se va trece numarul 1.

Pentru vehiculele cu o greutate cuprinsă între 3,5 şi 12 tone se va trece numărul 2, iar pentru vehiculele care depăşesc 12 tone se va trece fie numărul 3, fie numărul 4, în funcţie de numărul de axe. De exemplu, dacă este vorba despre un autoturism cu numărul de înmatriculare B-01-YYY, trimiteţi mesajul cu textul B01YYY 1. Cifra 1 de la final reprezintă categoria autovehiculului.

Imediat după trimiterea sms-ului, veţi primi înapoi un alt sms care cere confirmarea plăţii pentru numărul de înmatriculare indicat. La acest SMS, dacă numărul de înmatriculare este corect introdus, trebuie să răspundeţi cu DA. Veţi primi apoi un mesaj de confirmare ce va conţine numărul de înmatriculare al autovehiculului, categoria acestuia şi data la care expiră perioada de valabilitate.