KPMG se mută în birourile pe care Ovidiu Șandor le ridică la Timișoara

Andreea Neferu 11/01/2018 | 16:34 Ştiri
KPMG se mută în birourile pe care Ovidiu Șandor le ridică la Timișoara

Mulberry Development, compania de dezvoltare imobiliară a timișoreanului Ovidiu Șandor, a semnat cu KPMG un contract de închiriere pentru viitoarele birouri din proiectul multifuncțional Isho Timișoara.

Compania nu a anunțat suprafața pe care KPMG o va ocupa în birourile Isho. În noul spațiu din Timișoara, KPMG va deservi principalii clienți din Timișoara și regiune. “În Timișoara, KPMG are o echipă consolidată și în plină expansiune, care activează în audit, consultanță fiscală și consultanță de business”, a spus Daniela Strusevici, partener coordonator al KPMG Timișoara.

Printre ceilalți chiriași ai birourilor Isho se numără furnizorul american de date și tehnologie Survey Sampling International (SSI) și operatorul german de servicii Bosch.

“Cererea propriu-zisă (…) ne determină să luăm în calcul dezvoltarea întregului proiect office chiar mai repede decât am estimat inițial. Pregătim intens demararea celei de-a doua faze, pe care o vom da în folosință într-un termen de 12 luni de la inaugurarea primei etape”, a spus Ovidiu Șandor, CEO al Mulberry Development.
Prima fază a componentei de birouri din cadrul Isho va cuprinde o suprafață închiriabilă de 18.000 de metri pătrați și va fi gata în primăvara acestui an, potrivit celor mai recente informații. Celelalte două faze office ale proiectului Isho totalizează alți 32.000 de metri pătrați.

”Mulberry Development poartă discuții avansate (pentru închirierea birourilor – n.r.) cu mai multe companii deja prezente în oraș, dar și cu firme care doresc să înceapă activitatea în Timișoara, negocierile având deja ca obiect spații în următoarele faze de dezvoltare a proiectului”, potrivit companiei.

Pe lângă birouri, proiectul Isho va cuprinde și o componentă de rezidențial, cu 1.200 de apartamente, primele unități locative urmând să fie livrate în 2018. De asemenea, în proiect vor fi incluse și locuri de parcare, gym, spa, piscină, centru de conferințe, spații de tip hub, un parc de peste 7.500 de metri pătrați, supermarket, farmacie, centru medical, dar și restaurante sau terase. Proiectul va include și un nou pod peste Bega și o pasarelă pietonală, care vor fi construite în parteneriat public-privat cu Primăria Timișoara.

Valoarea investiției totale în proiectul Isho se ridică la 130 de milioane de euro, suma urmând să fie finanțată atât din fonduri proprii, cât și din împrumuturi.

Pe piața timișoreană au mai fost anunțate în ultima perioadă mai multe proiecte imobiliare, inclusiv de birouri și rezidențial. Spre exemplu, omul de afaceri Iulian Dascălu investește peste 220 de milioane de euro în proiectul multifuncțional Openville din orașul de pe Bega, care va ”gravita” în jurul centrului comercial Iulius Mall și va cuprinde și o componentă de birouri. De asemenea, dezvoltatorul imobiliar Werk Property Group, controlat de Virgil Tornoreanu și de Ruhat Kemaloglu, investește 30 de milioane de euro într-un proiect de birouri în Timișoara, denumit Vox Technology Park.

Printre proiectele imobiliare realizate de Ovidiu Șandor se numără City Business Center Timișoara, vândut fondului de investiții NEPI, respectiv The Office Cluj Napoca, realizat în parteneriat tot cu NEPI.


Sursă foto: Mulberry Development

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.
← Close