Klaus Iohannis: Virusul nu pleacă în concediu şi în vacanţă

NewMoney 18/06/2020 | 16:04 Ştiri
Klaus Iohannis: Virusul nu pleacă în concediu şi în vacanţă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, referindu-se la scandalul prelungirii stării de alertă: Este o abordare şi utilă, şi corectă, şi de bun simţ. Abordarea aşa-zisei Opoziţii din Parlament, exagerată. Fac scandal de dragul scandalului pentru a prinde câteva voturi

”Guvernul a procedat conform legii şi, dacă cineva din Parlament este de altă părere, are dreptul să ceară o verificare. Felul de a proceda al Guvernului este şi legal, şi corect, şi oportun. Este o abordare şi utilă, şi corectă şi de bun simţ. Abordarea aşa-zisei Opoziţii din Parlament este exagerată. Fac scandal de dragul scandalului pentru a prinde câteva voturi”, a declarat Iohannis la finalul vizitei la Unităţile Mobile ATI de la Romexpo.

În opinia sa, PSD nu face decât să inducă nesiguranţă în populaţie, într-o situaţie în care oamenii trebuie să fie siguri.

Preşedintele s-a declarat îngrijorat fiindcă a văzut în ultimele zile un număr mare de noi pacienţi care sunt infectaţi cu noul virus.

Klaus Iohannis: Virusul nu pleacă dacă votează sau nu Parlamentul sau Opoziţia

Şi azi sunt peste 300 de persoane detectate cu acest virus. Cred că este cazul să mai subliniez o dată câteva lucruri: S-a renunţat la multe restricţii, dar daţi-mi voie să fiu foarte, foarte clar. Virusul nu pleacă în concediu şi în vacanţă, este în comunitate. Virusul nu pleacă dacă votează sau nu Parlamentul sau Opoziţia. Apar afirmaţii dintre cele mai nepotrivite pentru această perioadă. Feriţi-vă de virus! Au rămas în vigoare măsuri de bun simţ”, a afirmat preşedintele.

El a subliniat că autorităţile nu doresc să reimpună măsuri de restricţie, dar această nouă normalitate nu poate să fie un succes fără aceste norme minimale despre care epidemiologii spun că sunt  foarte importante.

Guvernul doar a informat Parlamentul în legătură cu decizia de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile, ceea ce a provocat nemulţumirea opoziţiei, care consideră că era necesară o nouă cerere de încuviinţare a stării de alertă. PSD se declarase dispus să susţină condiţionat o stare de alertă intermediară, de 15 zile.