Klaus Iohannis, mesaj pentru antreprenori: Veniţi cu idei către guvernanţi

NewMoney 30/03/2020 | 14:23 Ştiri
Klaus Iohannis, mesaj pentru antreprenori: Veniţi cu idei către guvernanţi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, că este nevoie să respectăm mai bine şi mai mult indicaţiile autorităţilor. ”Trebuie să reuşim împreună să îngrădim răspândirea coronavirus”, a precizat preşedintele, subliniind că ”autorităţile şi-au făcut treaba”.

”Nu vă întâlniţi cu alte persoane! Evitaţi orice contact fizic, staţi la distanţă unii de alţii, trebuie să reuşim împreună să îngrădim răspândirea acestui virus. Autorităţile şi-au făcut treaba, există norme în vigoare. Să le respectăm! Vă rog să îi protejăm pe cei din categoriile vulnerabile, să îi protejăm pe pensionarii noştri! Lăsaţi între 11 – 13 pensionarii să îşi facă aprovizionarea!”, a declarat preşedintele.

”Haideţi să respectăm normele stabilite de autorităţi pentru a îngrădi răspândirea acestui virus”, a fost apelul lui Iohannis.

El a precizat că a avut o şedinţă cu premierul Orban, cu mai mulţi miniştri şi a discutat despre materiale de protecţie, măşti, halate.
”În lume se găsesc tot mai greu, este o problemă reală. Am început să identificăm producători români. Am aflat că există producători care s-au reprofilat, care vor produce măşti, halate de protecţie pentru medici, alţii încep să lucreze la materiale mai complicate, la ventilatoare care sunt necesare pentru secţiile de urgenţă”, a subliniat Iohannis.

Preşedintele le-a cerut antreprenorilor să vină cu idei către guvernanţi

”Cu această ocazie, mă adresez antreprenorilor noştri: Veniţi cu idei către guvernanţi fiindcă suntem interesaţi să producem produse româneşti în această perioadă. Suntem interesaţi să promovăm produse româneşti în această perioadă, cu precădere”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat luni la Cotroceni pe premierul Ludovic Orban şi pe miniştrii Finanţelor, Economiei, Apărării, Fondurilor Europene şi pe cel al Transporturilor într-o şedinţă de evaluare a măsurilor de gestionare a epidemiei de coronavirus.