Klaus Iohannis a plecat spre SUA din Sibiu cu un avion privat

Elena Marinescu 09/07/2024 | 17:08 Ştiri
Klaus Iohannis a plecat spre SUA din Sibiu cu un avion privat

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat de la Sibiu la summitul NATO din SUA, de la Washington D.C. cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg.

Potrivit Boarding Pass, preşedintele României a plecat spre Statele Unite ale Americiii, unde participă la Summit-ul NATO, marţi, de la Sibiu, şi va zbura fără escală spre o bază aeriană din apropiere de Washington DC (SUA), cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg.

”Avionul va fi acelaşi cu care preşedintele ţării a mai zburat în mai 2024 tot la Washington DC (SUA), iar în anul 2023 a fost închiriat pentru deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), pentru „turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal (noiembrie 2023), dar şi în aprilie 2024 în Coreea de Sud”, arată sursa citată.

Liderii NATO vor adopta la summitul din SUA, în perioada 9-11 iulie 2024, decizii importante cu privire la consolidarea sprijinului pe termen lung pentru Ucraina, oferind mai multă predictibilitate acestuia şi vor agrea asupra întăririi şi a modernizării pe mai departe a posturii de descurajare şi apărare colective, informează News.ro.

În cadrul summitului, România va susţine pachetul de sprijin substanţial pentru Ucraina, va arăta că integrarea euroatlantică a Ucrainei în NATO este ireversibilă. În plus, va pleda pentru continuarea sprijinului în favoarea partenerilor vulnerabili ai NATO, în special pentru Republica Moldova.

Şi preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a plecat în SUA, unde participă la reuniunea preşedinţilor de Parlamente din statele membre ale Adunării Parlamentare a NATO

sursa foto: Facebook