Klaus Iohannis a ales unde se va organiza marea dezbatere electorală

Elena Marinescu 16/11/2019 | 13:59 Ştiri
Klaus Iohannis a ales unde se va organiza marea dezbatere electorală

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a anunțat, sâmbătă, printr-un comunicat de presă că va organiza marți dezbaterea electorală a președintelui Klaus Iohannis.

Echipa de campanie a președintelui Klaus Iohannis este de acord ca SNSPA să organizeze această dezbatere în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”. Detaliile dezbaterii vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părţile implicate în organizarea acestui eveniment.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și-a manifestat deschiderea de a asigura un spațiu neutru de desfășurare a unei dezbateri, în contextul apropierii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România, pentru buna informare a opiniei publice și pentru cultura democratică a societății românești.

Având în vedere anunțul public al candidatului PNL de a organiza o dezbatere cu formatori de opinie, reprezentanți ai mass-media și politologi și în urma dialogului cu echipa de campanie a candidatului Klaus IOHANNIS, propunerea SNSPA a fost agreată.

Evenimentul va avea loc marți, 19 noiembrie 2019, într-un spațiu neutru politic dar, în același timp, reprezentativ pentru societatea românească, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”.

Subliniem încă o dată importanța comunicării publice oneste, deschise, echilibrate, care să atingă teme esențiale privind modul în care funcționează instituțiile politice din România, modul în care s-a derulat mandatul actual al Președintelui României, precum și direcțiile și prioritățile care pot contribui la viitorul țării.

Klaus Iohannis a acceptat o singură dezbatere, dar fără contracandidata sa

Detaliile dezbaterii din 19 noiembrie vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea acestui eveniment”, se menţionează în anunţul SNSPA.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în 19 noiembrie va participa la o dezbatere la care vor fi invitaţi politologi, formatori de opinie şi jurnalişti: Înţeleg perfect nevoia, dorinţa de a avea o dezbatere reală, aşezată, cu candidaţii din turul doi. Cum nu accept însă această dezbatere cu doamna Dăncilă de la PSD, voi organiza eu, împreună cu echipa mea, o dezbatere aşezată săptămâna viitoare, marţi seara, la care vor fi invitaţi să dezbată, împreună cu mine, mandatul pe care l-am încheiat, planul pentru mandatul pe care sper că îl obţin în continuare, politologi, formatori de opinie, jurnalişti. Va fi o discuţie deschisă, aşezată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor.

Șeful statului a precizat că nu va participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, deoarece aceasta „a fost parte activă a mârlăniilor pesediste și a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției”.

Potrivit rezultatelor oficiale finale ale primului tur al alegerilor prezidenţiale, furnizate de Biroul Electoral Central şi validate de Curtea Constituţională, candidatul susținut de PNL, Klaus Iohannis, a obținut 37,82% din voturile alegătorilor, în timp ce candidatul PSD Viorica Dăncilă s-a clasat pe locul secund, cu 22,26%.

Foto: presidency.ro