Metoda oribilă prin care Kim Jong-un și-a executat unul dintre generali. S-a inspirat din filmele cu James Bond

NewMoney 10/06/2019 | 13:58 Ştiri
Metoda oribilă prin care Kim Jong-un și-a executat unul dintre generali. S-a inspirat din filmele cu James Bond

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a executat, în mod neobișnuit, un general pe care l-a acuzat că plănuia o lovitură de stat. Generalul a murit după ce a fost aruncat într-un rezervor plin cu pești piranha, metodă preluată de dictator dintr-un film cu James Bond, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Generalul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, este ultima victimă a liderului de la Phenian, care a executat mai mulți oficiali în ultima vreme, inclusiv trimisul său în SUA în luna mai.

Acesta a fost aruncat în interiorul unui rezervor uriaș plin cu pești carnivori piranha aduși din Brazilia, construit la reședința lui Kim Jong-un de la Phenian. Generalul era acuzat că a plănuit o lovitură de stat.

Liderul nord-coreean ar fi adoptat această metodă de execuție inspirându-se din filmul cu James Bond „You Only Live Twice”, lansat în 1965.

Un reprezentant al serviciilor de informații britanice a declarat pentru Daily Star că „utilizarea peștilor piranha este ceva tipic pentru Kim. Este vorba despre folosirea fricii și a terorii ca instrument politic. Nu îl interesează dacă aceasta este nu o metodă eficientă de a ucide pe cineva, nu-l va deranja.”

„El dorește ca toată lumea să știe, inclusiv oamenii săi cei mai de încredere, că există riscul de a suferi o moarte foarte neplăcută dacă îi suspectează că sunt trădători. El și-a executat membrii propriei familii și a ucis oficialități guvernamentale pentru că nu au bătut destul de tare din palme în timpul unuia din discursurile sale”.

Alte metode de execuție adoptate de Kim Jong-un includ împușcarea cu tunuri antitanc a presupușilor trădători sau incendiera deținuților cu aruncătoare de flăcări.

De când a preluat puterea de la tatăl său, Kim Jong-il, se presupune că dictatorul în vârstă de 35 de ani a ucis 16 asistenți.


Foto: Mediafax