Kim Jong Un recunoaște că există o problemă cu mâncarea în Coreea de Nord

Andrei Dumitru 16/06/2021 | 12:32 Ştiri
Kim Jong Un recunoaște că există o problemă cu mâncarea în Coreea de Nord

Kim Jong Un a avertizat cu privire la un deficit de alimente în Coreea de Nord şi a făcut apel la oameni să se pregătească pentru restricţii extinse în contextul pandemiei de Covid-19, informează The Guardian.

Kim Jong Un a făcut comentariile în deschiderea unei conferinţe politice la care este discutată salvarea economiei naţionale.

Economia fragilă din Coreea de Nord a decăzut şi mai mult în timpul pandemiei. Graniţele au fost închise și astfel că a fost blocat comerţul cu China. De asemenea, taifunurile şi inundaţiile de vara trecută au distrus culturile.

Observatorii care evaluează situaţia în Coreea de Nord nu au văzut încă semne de foamete în masă sau instabilitate majoră, dar unii analişti spun că este posibil să aibă loc „o furtună perfectă” care va submina pieţele alimentare şi de schimb şi care va duce la o panică generalizată.

Korea Development Institute, un think-tank din Coreea de Sud, a spus luna trecută că Nordul s-ar putea confrunta cu deficite de hrană de până la un milion de tone anul acesta.