KFC mai pune pe harta Bucureștiului un restaurant, iar rețeaua națională ajunge la 71 de unități

Cristina Dobreanu 11/04/2018 | 15:59 Ştiri
KFC mai pune pe harta Bucureștiului un restaurant, iar rețeaua națională ajunge la 71 de unități

KFC deschide un nou restaurant în Bucureşti, în zona de food court a centrului comercial Auchan din Drumul Taberei, în urma unei investiții de 350.000 euro.

Aflată pe o suprafaţă de aproximativ 160 metri pătrați, noua unitate este dotată cu tehnologie de ultimă generaţie, fiind integrat sistemul de servire tip fusion care permite deservirea mult mai rapidă a clienţilor, în aproximativ 60 de secunde.

În unitatea deschisă în Auchan din Drumul Taberei vor lucra 40 de angajați. Acesta este cel de-al 29-lea restaurant KFC din Capitală, iar rețeaua națională ajunge la 71 de unităţi.

„Pentru a fi mai aproape de clienţii noştri fideli, planurile conturate pentru acest an vizează deschiderea a cât mai multe locaţii la nivel naţional. Inaugurarea restaurantului cu numărul 71 reprezintă pentru noi un alt pas important în dezvoltarea businessului şi în concretizarea planurilor”, declară Monica Eftimie, Chief Marketing Officer Sphera Franchise Group.

CITEȘTE ȘI: Când se vor sătura românii de mâncarea de tip fast-food?

În România, lanţul de restaurante KFC numără 71 de restaurante atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe precum Timişoara, Arad, Botoşani, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Piteşti sau Braşov. De asemenea, KFC România operează două restaurante la Chişinău, Republica Moldova și trei în Italia (de altfel, compania a anunțat în urmă cu aproape o lună deschiderea celui de-al treilea restaurant din nord-estul Italiei, în regiunea Gorizia, în urma unei investiții de 750.000 de euro).

Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup din industria food service din România şi deţine companiile care operează în sistem de masterfranciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell. La finalul anului 2017, rețeaua avea 113 unități.

Sphera Group s-a listat la Bursa de la București în noiembrie 2017 și are o capitalizare de aproximativ 257 de milioane de euro. Potrivit rezultatelor preliminare aferente anului trecut, Sphera Group a deschis 15 restaurante, cu trei mai puține decât și-a propus grupul, din cauza întârzierilor în emiterea aprobărilor de deschidere. Pentru 2018, Sphera Group intenționează să mai deschidă 23 de restaurante, întreaga rețea urmând să ajungă la 139 de unități.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.