Jumătate dintre turiștii români își planifică vacanțele online

NewMoney 10/08/2017 | 16:07 Ştiri
Jumătate dintre turiștii români își planifică vacanțele online

Jumătate dintre călătorii români își planifică vacanța prin intermediul site-urilor dedicate călătoriilor, conform unui studiu realizat de momondo, motor de căutare a ofertelor de călătorie. O mare parte dintre românii care iau din ce în ce mai mult ca reper site-urile specializate de călătorie au vârsta cuprinsă între 36 și 55 de ani (54% dintre aceștia), fiind urmați de cei cu vârsta de până la 65 de ani (53%) și de 40% dintre tinerii între 18 și 22 de ani.

Potrivit studiului momondo realizat în rândul a circa 25.000 de respondenți din 23 de țări, în medie 45% dintre călători caută inspirație pentru vacanță de la prieteni sau familie, 39% de pe site-urile de călătorie și 24% iau decizii din informațiile primite din rețelele sociale și, în egală măsură, prin agențiile de turism.

Călătorii români consultă în aceeași măsură părerile familiei sau colegilor (54%) despre vacanță așa cum caută inspirație în online, pe site-urile de călătorii (50%). „(…) faptul că românii caută inspirație în pregătirea propriei vacanțe accesând informațiile și ofertele de călătorie de pe site-urile specializate este o direcție firească și arată faptul că vorbim de o piață de turism online care ține pasul cu timpurile sale”, a spus Mircea Giurcă (foto), reprezentantul momondo în România.

La scară europeană, printre cei mai mulți utilizatori ai site-urilor de călătorie vin din Italia (51%), Turcia (49%), Spania (46%), Portugalia (43%),  Olanda (42%). La nivel global, brazilienii (54%) și chinezii (52%) se informează cu ajutorul site-urilor de călătorie.


Sursă foto: Momondo