Jumătate din mașinile verificate în trafic de RAR în primele șase luni din 2019 aveau deficiențe tehnice majore

Florel Manu 03/09/2019 | 13:34 Ştiri
Jumătate din mașinile verificate în trafic de RAR în primele șase luni din 2019 aveau deficiențe tehnice majore

Peste 1700 de vehicule dintre cele verificate tehnic în trafic de la începutul acestui an de inspectorii RAR prezentau pericol iminent de accident, transmite Registrul Auto Român.

Inspectorii Registrului Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic, în trafic, în primele 6 luni ale anului, 33508 vehicule în toată ţara. În urma controalelor inspectorii RAR au constatat deficiențe tehnice majore și/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%), declarate neconforme.

„Cele mai des întâlnite deficiențe tehnice au fost la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (11,56%), vizibilitate (12%) precum şi la sistemele de frânare (4%) şi direcţie (1,5%)”, se arată în comunicatul RAR.

Circa 20% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate aproape 11.000 de amenzi contravenţionale și au fost retrase 8.689 de certificate de înmatriculare.

În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară. „Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni”, adaugă reprezentanții RAR.

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.