Povestea unui faliment răsunător. Cum a cheltuit actorul Johnny Depp o avere de peste 650 de milioane de dolari

NewMoney 25/06/2018 | 14:21 Fapt Divers
Povestea unui faliment răsunător. Cum a cheltuit actorul Johnny Depp o avere de peste 650 de milioane de dolari

Johnny Depp a rămas fără bani după ce a cheltuit întreaga avere de peste 650 de milioane dolari, motivul principal fiind obsesia acestuia pentru cumpărături, pe care cheltuie în medie 2 milioane de dolari în fieicare lună.

Actorul spune că este conștient de cheltuielile mari pe care le face, dar în același timp acuză The Management Group (TMG), compania care i-a administrat conturile o bună parte din cariera sa și îi cere daune de 25 de milioane de dolari. Potrivit lui Depp, TMG a efectuat mai multe plăți fără știrea sa, printre care una de 7 milioane de dolari către sora sa și alți 750 de mii de dolari virați în contul unui asistent. De asemenea, TMG ar fi plătit dările către fiscul american cu întârziere, ceea ce i-ar fi adus lui Depp penalizări în valoare de 5,6 milioane de dolari, potrivit unui interviu acordat de actor revistei Rolling Stone.

Citiți și: VIDEO 10 lucruri mai puțin știute din istoria de 95 de ani a clubului Rapid București

TMG neagă toate acuzațiile și sune că singurul motiv pentru care celebrul actor a ajuns să aibă probleme financiare este obsesia sa pentru cumpărături. Frații Mandel, care dețin compania, rerlatează un caz în care după moartea bunului său prieten, Hunter S. Thompson, Johnny Depp plătit 3 milioane de dolari ca să îi lanseze cenușa dintr-un tun.

Depp spune că aceștia se înșală, pentru că „nu a costat 3 milioane de dolari ca să îi lansez cenușa pe cer, ci 5 milioane”. Actorul a explicat că prețul ar fi crescut după ce actorul a dorit să le lanseze la o înălțime mai mare ca cea a Statuii Libertății, care măsoară 46 de metri.

De asemenea, actorul ar fi cheltuit peste 30.000 de dolari doar pe vin, în fiecare lună, însă Depp spune că „se simte insultat de suma vehiculată. Pentru că am cheltui mult mai mult”.

În 2009, situația financiară a lui Johnny Depp se înrăutățise atât de tare încât avea nevoie de un împrumut pentru a-și achita datoriile până să îi intre banii de la noul său film. Cu toate că nu ai avea bani, Depp a ales să plece în vacanță, spre nemulțumirea consilierilor săi financiari, carer i-au trimis mai multe mesaje în care îi transmiteau să fie chibzuit cu banii.

Citiți și: Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale din Turcia încă din primul tur

A venit și răsunsul actorului. „Fac tot ce pot să nu cheltuiesc foarte mult în vacanță, dar nu pot să fac prrpea multe în privința asta, pentru că trerbuie să le ofer copiiilor și familiei un Crăciun cât mai frumos. Cât privește închirierea avionului, nu am prea multe opțiuni în acest moment. Un avion comercial plin cu papparazzi ar fi un coșmar de proporții. Ce aș putea face altceva? Vreți să vând din obiectele de artă? O să fac asta. Vreți să vând altceva? Sigur, ce?”.

La situația financiară precară a contribuit și divorțul de actrița Amber Heard de anul trecut. Acuzat de violență domestică, Depp a fost nevoit să îi plătească fostei soții 7 milioane de dolari în momentul partajului, bani pe care actrița i-a donat unor organizații de caritate.

Iar lista chltuielilor făcute de actorul care în prezent locuiește într-o casă de peste 1.000 de metri pătrați din Londra este fără sfârșit. Johnny Depp a dat peste 75 de milioane de dolari pe 14 locuințe, deține 45 de mașini de lux și cheltuie mai bine de 200 de mii de dolari în fiecare lună pe călătorii cu avioane private.

Dar munții de bani chelțuiti de acesta pentru a-și satisface plăcerile nu sunt singurul motiv pentru care Johnny Depp a rămas fără bani. Potrivit declarațiilor unei foste angajate a companiei TMG, care se ocupa direct de administrarea conturilor actorului actorul „nu era conștient de situația sa financiară. Din câte știu, rapoartele financiare nu îi erau trimise”.

Aceasta spune că a fost pusă de șefii companiei să facă plăți fără acordul lui Depp sau să îi dea să semneze documente cât timp se afla în stare de ebrietate, pentru că „va semna orice”. Cu toate că a refuzat să facă acest lucru, a observat cum din conturi se scurgeau bani către sora artistului, care ar fi răspuns că „e fratele meu. Banii mei sunt și ai lui, Banii lui sunt și ai mei”.

Potrivit actelor depuse la dosar de avocații lui Depp, frații Mandel ar fi transferat 1,5 milioane de dolari către un fond de investiții deținut chiar de ei, însă această sumă i-a fost restituită artistului într-un moment când acesta avea nevoie de bani.

De asemenea, timp de 13 ani TMG a întârziat cu plățile către fiscul american, ce i-a adus actorului penalizări de aproape 6 milioane de dolari. De asemenea, acesta mai acuză compania că a contractat credite de 34 de milioane de dolari pe numele său pentru a acoperi pierderile provocate de proasta gestionate a banilor.


Foto: Instagram