Jocul video de fotbal FIFA se va numi EA Sports FC

Andrei Dumitru 11/05/2022 | 10:38 Timp Liber
Jocul video de fotbal FIFA se va numi EA Sports FC

Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) a dezvăluit că celebra sa franciză de jocuri video de fotbal interactive va continua, începând cu 2023, sub un nou nume, după ce a renunțat la licența FIFA.

FIFA 23 va fi ultimul joc din serie care va mai folosi brandul organizaţiei fotbalistice internaţionale. De anul viitor, acesta va fi vândut sub denumirea EA Sports FC.

Compania americană nu a mai reuşit să prelungească licenţa care-i dădea dreptul să folosească brandul FIFA pentru jocurile sale de fotbal.

EA a lansat jocuri de fotbal sub brandul FIFA pentru ultimii aproape 30 de ani, însă producătorul spune că nu este sfârşitul unei ere şi că jocul va continua să fie îmbunătăţit pe viitor.

Următorul joc din serie şi ultimul care va folosi brandul FIFA este FIFA 23, care va fi lansat în a doua parte a acestui an şi va avea peste 19.000 de jucători, peste 700 de echipe şi peste 30 de ligi.

„Viziunea noastră pentru EA SPORTS FC este să creăm cel mai mare și cel mai puternic club de fotbal din lume, poziționat în epicentrul pasiunii globale pentru fotbal”, a declarat Andrew Wilson, CEO Electronic Arts. „De aproape 30 ani, construim cea mai mare comunitate de fotbal din lume – cu sute de milioane de jucători, mii de atleți parteneri, sute de ligi, federații și cluburi. EA SPORTS FC va deveni clubul fiecăruia dintre aceștia și clubul fanilor fotbalului de oriunde.”

Electronic Arts păstrează licenţele pentru marile campionate europene, precum Premier League, La Liga, Bundesliga şi Serie A. Însă nu este clar ce se va întâmpla cu competiţiile FIFA, precum Campionatul Mondial de Fotbal.