Jeffrey Epstein, arestat pentru trafic de minori, a pledat nevinovat

NewMoney 09/07/2019 | 11:48 Ştiri
Jeffrey Epstein, arestat pentru trafic de minori, a pledat nevinovat

Miliardarul Jeffrey Epstein, un fost apropiat al lui Bill Clinton, Donald Trump şi prinţul Andrew, reţinut pentru trafic de minori, în New York şi Florida, în perioada 2002 – 2005, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la 45 de ani de închisoare, a pledat nevinovat, potrivit agenției Reuters, citate de Mediafax.

Epstein, care a fost arestat pe 6 iulie, în New Jersey, a fost audiat luni la Curtea superioară din New York şi a pledat nevinovat.

Pe numele său au fost formulate două capete de acuzare, ambele legate de trafic de minori, pentru care riscă o pedeapsă cu până la 45 de ani de închisoare.

Epstein va rămâne reţinut până cel puţin pe 15 iulie, când a fost programată o audiere pentru stabilirea cauţiunii.

Cele mai recente acuzaţii care i se aduc bancherului sunt acelea că angajaţi ai săi şi prieteni l-au pus în legătură cu minore, cele mai tinere având 14 ani, iar Epstein a întreţinut relaţii sexuale cu acestea, deşi ştia că au sub 18 ani. Epstein ar fi plătit tinerele cu bani în numerar, pentru „masaje”, dar ulterior le-a agresat sexual sau le-a abuzat. Potrivit procurorilor care se ocupă de acest caz, unele victime au fost apoi oferite de Epstein altor persoane, pentru servicii sexuale.

În urmă cu 11 ani, Epstein, în vârstă de 66 de ani, care are legături cu Hollywood-ul şi lumea politică din SUA, a fost condamnat la 18 luni de închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzaţiile de solicitare a serviciilor unor prostituate. Atunci, el a fost acuzat că, împreună cu asistenţii săi personali, ademenea minore în locuinţa sa din Palm Beach, Florida., sub pretextul „masajelor”. Ulterior, acesta le viola sau agresa sexual şi le plătea cu sume cuprinse între 200 şi 1.000 de dolari.

Sentinţa i-a fost apoi redusă la 13 luni, cu un an de supraveghere judiciară. Totodată, a fost înscris în registrul naţional al infractorilor sexuali. În închisoare, Epstein a trăit într-o celulă privată. El putea părăsi închisoarea 12 ore pe zi, pentru a merge la birou, o situaţie criticată de analiştii în domeniu.

Anul trecut, cotidianul Miami Herald a publicat o anchetă potrivit căreia regimul de închisoare lejer a fost obţinut în urma unei întâlniri între avocatul lui Epstein şi actualul şef al Departamentului Muncii din SUA, Alexander Acosta, la momentul respectiv procuror şef în Miami. Înţelegerea ar fi fost ţinută secretă faţă de victimele acestuia.

De atunci, Epstein a continuat să fie prezent în viaţa socială, fiind apropiat al unor nume precum Katie Couric, George Stephanopoulos, Chelsea Handler, Woody Allen şi prinţul Andrew al Marii Britanii.

Înainte de condamnare, Epstein era apropiat al unor celebrităţi precum Donald Trump, Bill Clinton, Chris Tucker, Kevin Spacey, Larry Summers şi Mort Zuckerman. Numărându-se printre donatorii Fundaţiei Clinton Foundation, Epstein i-a asigurat de mai multe ori fostului preşedinte american transportul în străinătate cu avionul său privat. Iar Spacey şi Tucker au folosit avionul Boeing 727 al lui Epstein pentru deplasări în interes caritabil în Africa.

De altfel, după cea mai recentă arestare a lui Epstein, un purtător de cuvânt al lui Bill Clinton a declarat că acesta nu era la curent cu „teribilele infracţiuni” săvârşite de miliardar şi că nu a mai vorbit cu acesta de peste un deceniu.

FOTO: Mediafax