Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din istoria modernă. Ce avere are fondatorul Amazon

Gabriel Bucur 17/07/2018 | 09:27 Ştiri
Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din istoria modernă. Ce avere are fondatorul Amazon

Americanul Jeff Bezos, fondatorul și proprietarul gigantului de comerț electronic Amazon, a devenit, oficial, cel mai bogat om din istoria modernă, cu o avere de peste 150 de miliarde de dolari, valoare ajustată la inflaţie, relatează MarketWatch, citat de News.ro.

Jeff Bezos era deja cel mai bogat om din lume, la cursul actual al dolarului, înaintea lui Bill Gates, cofondatorul Microsoft, care, la rândul său, a avut, pentru scurt timp, o avere de 100 de miliarde de dolari în anul 1999, respectiv de 149 de miliarde de dolari, în termeni ajustaţi la inflaţie, potrivit Bloomberg.

Averea netă a lui Jeff Bezos a depăşit, luni, 150 de miliarde de dolari, în vreme ce Bill Gates se află pe locul al doilea în topul celor mai bogați oameni din lume, cu 95 de miliarde de dolari, urmat de Warren Buffett, pe poziţia a treia, cu o avere de 82,6 miliarde de dolari.

Citiți și: Cine este cea mai tânără miliardară din lume, care la doar 20 de ani are avere mai mare decât aveau Bill Gates și Mark Zuckerberg la acestă vârstă

Ziua de luni a fost prima zi a evenimentului  anual Amazon Prime Day, care durează 36 de ore şi care include şi o componentă de comerţ tradiţional, prin intermediul magazinelor Whole Foods.

Anunțul a coincis cu Amazon Prime Day – evenimentul anual care durează 36 de ore și include comerțul tradițional (prin magazinele Whole Foods) -, care, potrivit estimărilor Coresight, va înregistra vânzări de 3,4 miliarde de dolari la nivel global, cu 40% peste suma de anul trecut.

Imperiul lui Jeff Bezos s-a extins în ultimii ani, atât prin preluarea Whole Foods, contra sumei de 13,7 miliarde de dolari, cât și prin achiziționarea retailerului de încălțăminte Zappos și a site-ului de streaming video Twitch.

Citiți și: Planul fondatorului Amazon de a coloniza Luna „în viitorul nu prea îndepărtat”. De ce consideră că este necesar ca oamenii să părăsească Pământul

Cel mai bogat om din lume mai deţine Bezos Expeditions, care administrează investiţiile de capital ale acestuia, cum ar fi cele în acţiuni Twitter, Workday, Business Insider şi Stack Overflow. Totodată, Bezos a mai investit un milion de dolari în acţiuni Google, în 1998, iar compania sa privată Nash Holdings a cumpărat The Washington Post în august 2013, pentru 250 de milioane de dolari.

 


FOTO: Guliver / Getty Images

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.