Jeff Bezos, aproape să piardă titlul de cel mai bogat om din lume. Cine îi va lua locul?

NewMoney 28/10/2019 | 15:05 Ştiri
Jeff Bezos, aproape să piardă titlul de cel mai bogat om din lume. Cine îi va lua locul?

Jeff Bezos este foarte aproape să fie detronat din fruntea topului celor mai bogați oameni din lume, scrie CNN.

De vină pentru “ghinionul” lui Bezos sunt rezultatele slabe obținute de Amazon în trimestrul al treilea. Veniturile companiei s-au situat sub estimările Wall Street, iar acest lucru a provocat o scădere a prețului acțiunilor. Mai mult, Jeff Bezos a trecut anul acesta și printr-un divorț.

Vremuri „grele” pentru Jeff Bezos

Cea mai mare parte din averea lui Jeff Bezos este strâns legată de acțiunile Amazon. Acesta deține aproximativ 57 milioane de acțiuni, în jur de 12% din companie.

Prin urmare, după ce acțiunile Amazon au scăzut cu 2%, vineri, averea sa netă s-a micșorat cu circa 3 miliarde de dolari. Magnatul american poate răsufla ușurat.  Joi, acțiunile companiei au scăzut pentru un timp cu 9%.

Avea lui Bezos este în prezent estimată la 109,6 miliarde, potrivit Forbes. Bill Gates este pe locul al doilea cu 106 miliarde. Bezos l-a depășit pe Gates și a trecut pe primul loc în 2017.

Miliardari Bill Gates NewMoney Mediafax
Bill Gates a fost detronat de Bezos în 2017

Potrivit Bloomberg, 2019 nu a fost un an prea bun pentru Bezos. Acesta a pierdut în jur de 14 miliarde în urma divorțului. Ca urmare a înțelegerii de divorț, MacKenzie Bezos a obținut 25% din acțiunile Amazon, reprezentând 4% din companie, respectiv 38 de miliarde.

Între timp, Bill Gates a obținut 17 miliarde de dolari în acest an, potrivit Bloomberg. Fondatorul Microsoft deține 1% din companie, ale cărei acțiuni au crescut cu 40% în acest an. Per total, acțiunile Amazon au crescut cu 17% în acest an.

Cei doi ar trebuie să fie atenți la miliardarul francez Bernard Arnault. Acesta este singura persoană din topul Forbesc care are o avere mai mare de 100 de miliarde de dolari. În iulie CEO-ul LVMH (Moët Hennessy – Louis Vuitton) l-a depășit pentru o scurtă perioadă pe Bill Gates, ajungând pe locul al doilea.