Jean-Michel Jarre, clasicul electronic în turneu

Răzvan Țupa 07/11/2016 | 14:10 Timp Liber
Jean-Michel Jarre, clasicul electronic în turneu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

După șapte ani în care aparițiile sale pe scenă au fost mai degrabă sporadice, francezul Jean Michel Jarre vine pe 11 noiembrie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Este pentru prima dată când legenda muzicii electronice merge în orașul de la poalele Feleacului. Până acum, a susținut două spectacole românești, doar în capitală.

Turneul „Electronica“ pe care l-a lansat în această vară coincide cu aniversarea a 40 de ani de la „Oxygène“, albumul care i-a schimbat viața, spune Jarre într-o scrisoare adresată fanilor. Mai mult, noul turneu i-a dat muzicianului ocazia să anunțe apariția unui nou disc, „Oxygène 3“, programat să fie pus pe piață în luna decembrie: „Mie nu prea îmi plac aniversările. Dar când înregistram <>, acum doi ani, am cântat o bucată (acum e <>) care m-a făcut să mă gândesc în ce fel ar fi sunat albumul meu din 1976 dacă l-aș fi compus azi. Așa că am luat aniversarea celor patru decenii de la primul album și am transformat-o în termen limită. Am vrut să văd dacă pot să compun această serie nouă în șase săptămâni, exact așa cum am făcut prima dată. Probabil ca să evit să mă gândesc prea mult dacă e o idee bună sau proastă și, de asemenea, ca să înregistrez totul dintr-o dată. Ideea n-a fost să copiez primul album ci, mai degrabă, să port ascultătorii într-o călătorie de la început până la sfârșit prin diferite părți, toate legate între ele“.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Și-a împărțit timpul între poezie și presă. A doua, culturală, prima... mai degrabă relațională. Scrie și pe poetic.ro. Este membru Pen Club Romania, iar la NewMoney Răzvan Țupa acoperă subiectele de cultură și timp liber.