Isărescu: Să aducem aurul de la Londra, să-l vadă toată lumea

NewMoney 02/07/2019 | 15:39 Ştiri
Isărescu: Să aducem aurul de la Londra, să-l vadă toată lumea

Mugur Isărescu, a declarat, marţi, cu prilejul audierii pentru un nou mandat de către comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului, că ar vota în noul Consiliu de Administraţie ca rezerva de aur de la Londra să fie adusă în ţară, dar aceasta trebuie retrimisă în capitala Marii Britanii pentru că, în ţară, „nu putem să aducem fiecare investitor străin să-l vadă”.

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a promovat o lege pentru aducerea în ţară a rezervei de aur a BNR. Marţi, Cosette Chichirău, din partea USR, a întreabat, la audierea candidaţilor pentru conducerea BNR, ce efecte ar avea repatrierea rezervelor de aur.

„Legea nu va rezista în momentul în care intrăm în zona euro. În mod clar, în statutul BCE, se prevede că rezerva, din care face parte şi aurul, este stabilită de către Banca Centrală Europeană”, a spus Isărescu, citează News.ro

Isărescu a spus că obiectivul rezervei este de a da credibilitate şi de a reduce costurile de finanţare.

„Eu aş vota în CA să-l aducem, să-l vadă toată lumea. După care, trebuie dus înapoi. Pentru că, în ţară, nu putem să aducem fiecare investitor străin să-l vadă”, a mai spus Isărescu.

Curtea Constituţională a României a respins, săptămâna trecută, sesizarea PNL şi USR asupra actului normativ pentru modificarea articolului 30 din Legea 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României.

FOTO: Mediafax