iOS 14 va fi disponibil din 16 septembrie

NewMoney 16/09/2020 | 11:14 Fapt Divers
iOS 14 va fi disponibil din 16 septembrie

iOS 14, împreună cu sistemele de operare pentru iPad, Apple Watch şi Apple TV, vor putea fi instalate de utilizatori încă din această seară.

Apple a anunţat în cadrul evenimentului “Time Flies” că iOS 14, iPad OS 14 şi cele mai noi versiuni de watchOS şi tvOS vor fi disponibile din această seară. De regulă, noile update-uri devin vizibile şi pot fi instalate de utilizatori în jurul orei 20.

Anunţul este surprinzător din două puncte de vedere. Pe de o parte, iOS 14 este lansat înaintea noilor iPhone-uri, spre deosebire de anii anteriori, când cele două lansări erau făcute împreună.

Pe de altă parte, Apple încă n-a lansat versiunea GM – ultima versiune de test oferită, de obicei, dezvoltatorilor, înaintea produsului final. Din acest punct de vedere, pare că Apple s-a grăbit să lanseze un update pe care spune că l-a dedicat rezolvării bug-urilor şi stabilităţii sistemului de operare.

Noutățile iOS 14

Principalele noutăţi din iOS 14 sunt widget-urile, care acum pot fi plasate oriunde pe ecranul principal, şi App Library, ce va deveni locul unde vor fi listate şi grupate automat toate aplicaţiile instalate.

Modul picture-in-picture, care era până acum disponibil doar pe iPad, va ajunge, cu această ocazie, şi pe iPhone-uri. Acesta permite minimizarea ferestrei de redare pentru a se putea folosi alte aplicaţii în paralel.

Va exista şi o aplicaţie nouă, numită Translate, care va putea fi folosită pentru a traduce din şi în mai multe limbi, dar nu şi limba română. În plus, unele dintre aplicaţiile Apple, precum Messages, Music şi Maps, vor fi îmbunătăţite sau vor avea un design nou.