Ion Ţiriac este noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis

NewMoney 19/06/2019 | 15:05 Ştiri
Ion Ţiriac este noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis

Fostul sportiv Ion Ţiriac a devenit, miercuri, noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, el câştigând din primul tur alegerile organizate la Centrul Naţional de Tenis.

Din cele 46 de voturi valabil exprimate, Ion Ţiriac a primit 32 de voturi, Marius Vecerdea a primit 11 voturi, iar Ion Ţupa a primit trei voturi, potrivit News.ro.

Cel de-al patrulea candidat aflat pe buletinul de vot, Liviu Ursuleanu, nu a primit niciun vot.

Al cincelea candidat, Răzvan Itu, a renunţat la candidatura la funcţia de preşedinte înainte de începerea votării.

În urmă cu o săptămână, Țiriac spunea într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor că are în plan să stea în funcție doar șase luni, timp în care va pune bazele reformei federației de tenis. „Am atâtea de făcut încât nu am cum să dedic mai mult timp”, spunea el.

„Eu nu fac jocuri de putere. Nu cunosc alegătorii și n-am fost la niciunul ca să fac campanie electorală. Mă duc în fața acestor oameni, le spun ce pot face în 6 luni. Să se aleagă și 4 vicepreședinți, care să facă treabă. Să tragă căruța. Iar ăla care nu trage, a doua zi iese afară. Vă promit eu, foarte democratic iese afară. Poate oamenii se întreabă de ce 6 luni și nu 12, 24?”, a mai a spus Țiriac pentru GSP.

În același interviu, miliardarul a explicat că primul pas pentru redresarea tenisului românesc ar fi crearea unor grădinițe olimpice, cu terenuri și echipamente adecvate pentru copiii de până la cinci ani.

„Zău, aș începe la grădinițele astea cu un teren de 2/3 sau 3/4, cu două rachete ușoare, cu minge de burete. Să învețe copilul să se joace cu mingea. Să vadă despre ce e vorba. Nu cred că azi un jucător de tenis poate să înceapă antrenamentele mai târziu de 5 ani. Altfel, e dificil ca la 15 ani mai poate ajunge acolo unde trebuie”, a mai declarat el.

Ion Țiriac îl va înlocui pe George Cosac, care în noiembrie 2017 a câștigat al doilea mandat consecutiv la șefia FRT. Din acel moment au apărut problemele pentru federație. Ministerul Tineretului și Sportului nu a recunoscut alegerile și a blocat finanțarea FRT în 2018 și 2019, mai scrie GSP.


Foto: Mediafax