Ion Rădulea îl aduce pe Sorin Vișoianu, fostul șef al Immofinanz, la conducerea dezvoltatorului său imobiliar

Andreea Neferu 02/07/2018 | 16:02 Ştiri
Ion Rădulea îl aduce pe Sorin Vișoianu, fostul șef al Immofinanz, la conducerea dezvoltatorului său imobiliar

Compania de dezvoltare imobiliară River Development, cunoscută pentru proiectul de birouri ridicat pe terenul fostei fabrici Semănătoarea din București și controlată de omul de afaceri Ion Rădulea, l-a recrutat în poziția de CEO pe Sorin Vișoianu, fostul șef al dezvoltatorului austriac Immofinanz.

Sorin Vișoianu, care a ocupat în ultimii nouă ani funcția de country manager pentru Immofinanz România și  Bulgaria, a mai lucrat anterior în cadrul River Development, fiind director de dezvoltare al proiectului Sema de pe fosta platformă Semănătoarea.

„Suntem încântați ca Sorin Visoianu (foto) se va alătura River Development în calitate de manager experimentat și cu viziune în sectorul imobiliar”, a declarat Ion Rădulea.

Unul dintre proiectele imobiliare pe care River Development le are în prezent în construcție este un ansamblu mixt de birouri și locuințe, ridicat în urma unei investiții de 100-150 de milioane de euro pe o parte din terenul fostei platforme industriale Pumac, de lângă stația de metrou Politehnica din Capitală. Proiectul, denumit The Light, va fi construit pe o suprafață de 32.000 de metri pătrați și se va afla ”gard în gard” cu proiectul de birouri Campus 6 al suedezilor de la Skanska, care au cumpărat în urmă cu trei ani un lot de 2,1 hectare din terenul Pumac de la Rădulea și de la familia Bonte.

CITEȘTE ȘI: Ion Rădulea investește 100-150 de milioane de euro într-un proiect de birouri și locuințe la Politehnica

River Development a demarat deja lucrările de construcție pentru prima clădire a proiectului de birouri The Light. Investiția în acest prim imobil, care va avea o suprafață închiriabilă de 21.000 de metri pătrați, se ridică la 33,5 milioane de euro, clădirea urmând să fie gata în trimestrul al patrulea al acestui an, potrivit celor mai recente informații. În total, The Light va cuprinde trei clădiri de birouri ce vor fi ridicate pe 17.000 din cei 32.000 de metri pătrați ai terenului deținut de Rădulea pe fosta platformă Pumac, restul suprafeței urmând să fie ocupat de proiectul rezidențial, ce va cuprinde patru blocuri cu peste 1.000 de apartamente. Construcția locuințelor ar urma să înceapă anul acesta sau în 2019.

Zona de centru-vest a Capitalei este unul dintre cele mai fierbinți puncte de dezvoltare imobiliară în acest moment, companii precum Skanska, CA Immo, Forte Partners sau Vastint lucrând la proiecte de birouri în această parte a Bucureștiului.

The Light este cel de-al doilea proiect mixt din portofoliul River Development, după cel pe care compania îl are în dezvoltare pe fosta platformă Semănătoarea din București, Sema City, care va cuprinde birouri, rezidențial și retail și va include actualul parc de birouri Sema Office.

Primele două clădiri de birouri ale parcului Sema Office, cu o suprafaţă totală construită de 79.000 de metri pătrați, au fost vândute fondului austriac de investiţii Europolis (actualmente CA Immo) în 2006. În 2014, River Development a început construcția unei noi clădiri de birouri în cadrul parcului, de peste 14.000 de metri pătrați, ce a fost finalizată în 2016. Tot în 2016, au început lucrările la două noi clădiri de birouri, cu o suprafață totală de 26.600 de metri pătrați și care ar urma să fie gata anul acesta. Tot la Semănătoarea, River Development controlează parcul industrial Sema Parc.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.