Ştiri

Ion Florescu ia în calcul exitul din Policolor și vrea să investească în imobiliare

 

Fondul de investiții Reconstruction Capital II (RC2) vrea să mai cumpere un pachet de 15,36% din acțiunile producătorului de lacuri și vopsele Policolor, astfel încât să ajungă la o deținere totală, directă și indirectă, de 55,36% în cadrul companiei.

Valoarea tranzacției de preluare a noului pachet de acțiuni se ridică la 3,3 milioane de euro, iar principalul obiectiv al acste achiziții, supusă votului acționarilor RC2, este de a oferi fondului de investiții un control mai mare în ”procesul de exit” din cadrul Policolor, potrivit informațiilor publicate de companie pe site-ul propriu. Totuși, fondul de investiții nu oferă mai multe detalii privind acest potențial exit. ”Prin acestă cumpărare de acțiuni, RC2 dorește să devină acționar principal în Policolor, astfel încât să fie decident în implementarea strategiilor de dezvoltare ale companiei și într-un eventual proces de exit, ținând cont de investițiile făcute de  RC2 în companie de până acum”, se arată într-un anunț al companiei.

Concret, RC2 va cumpăra pentru 1,6 milioane de euro o participație de 22% din fondul Reconstruction Capital și pentru 1,7 milioane de euro un pachet de 10% din fondul Romanian Investment Fund (RIF). RIF controlează 60% din Policolor, iar Reconstruction Capital – 69,2% din RIF.

Totodată, RC2 își propune să aibă și o nouă strategie, urmând să investească doar în active românești, preponderent în sectorul imobiliar.

”Credem în continuare că piața locală mai are multe de arătat prin performanță și creștere la nivel regional și european. Credem în investițiile în această piață, de aici și dorința de a convinge acționarii să investim numai în România”, a declarat Ion Florescu (foto),  acționar majoritar al fondului de investiții RC2, cu 55% din acțiuni.

În afară de Policolor, RC2 deține și participația majoritară în cadrul hotelului Zenith din stațiunea Mamaia și activează și în sectorul de servicii financiare  prin investiția în IFN Telecredit.

În ultimii doi ani, Ion Florescu a făcut prin RC2 exit-uri din afa­ceri precum producătorul de lapte Albalact sau compania de recuperare de cre­anțe Top Factoring. În urma tranzacțiilor, fondul a obținut 35 de milioane de euro.


Sursă foto: NewMoney/Laszlo Raduly

Andreea Neferu

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.

Recent Posts

Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai

Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a…

29 de minute ago

GHID. Cine poate beneficia de schema de ajutor de stat de 2,25 miliarde lei pentru investiţii în industrie

Ministerul Finanţelor a publicat Ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiţii majore în industriile…

o oră ago

Klaus Iohannis a depus o cerere de pensionare

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von…

2 ore ago

Cotaţiile la cacao s-au prăbuşit cu 27% în două zile

Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar…

2 ore ago

Comisia Europeană deschide proceduri oficiale împotriva Facebook şi Instagram

Comisia Europeană a iniţiat, marţi, proceduri oficiale pentru a evalua dacă este posibil ca Meta,…

3 ore ago

CoinPoker elimină taxele de retragere și lansează un giveaway (P)

CoinPoker, una dintre cele mai remarcabile platforme de criptopoker din lume, a făcut recent un…

4 ore ago

Acest website folosește cookies