Iohannis, nemulțumit de coaliția de guvernare: Sunt multe lucruri care nu funcţionează

Andrei Dumitru 04/08/2021 | 12:34 Ştiri
Iohannis, nemulțumit de coaliția de guvernare: Sunt multe lucruri care nu funcţionează

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat despre coaliția de guvernare că aceasta funcţionează, dar nu perfect, şi că mai sunt multe lucruri care nu merg bine. El a dat ca exemplu faptul că Secţia pentru Investigarea Infracţiunior din Justiţie (SIIJ) nu a fost încă desfiinţată şi că nu există un proiect acceptat în coaliţie pe Legile justiţiei.

Iohannis a fost întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Giurgiu, dacă este mulţumit de modul cum funcţionează coaliţia.

„Să ne amintim cum a apărut această coaliţie şi cum s-au poziţionat unii faţă de alţii, cei care sunt acum împreună. Am avut la sfârşitul anului trecut campanie electorală şi aproape s-au duelat în public. Vă daţi seama că o astfel de coaliţie are nevoie de timp până când se rodează, până când mecanisemele funcţionează foarte bine. Şi având în vedere de unde am pornit, pot să spun, da, coaliţia funcţionează, dar nu funcţionează perfect”, a declarat Iohannis.

El a precizat că sunt multe lucruri care nu funcţionează şi a dat ca exemplu desfiinţarea SIIJ şi Legile justiţiei.

„Mai sunt multe lucruri care nu funcţionează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţată, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită, legile justiţiei – nici nu există un proiect acceptat în coaliţie şi sunt şi eu nemulţumit de aceste lucru. Sunt şi alte, şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută, deci mai este mult de lucru, dar această formulă sunt convins că poate să funcţioneze”, a explicat Iohannis.