Iohannis: Dăncilă încalcă flagrant Constituţia şi afectează credibilitatea României

NewMoney 02/10/2019 | 14:33 Ştiri
Iohannis: Dăncilă încalcă flagrant Constituţia şi afectează credibilitatea României

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, că premierul ”încalcă flagrant Constituţia şi afectează grav credibilitatea României”, continuând să demonstreze ”că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului”. 

”Doamna Viorica Dăncilă continuă să demonstreze tuturor că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului. Refuzul de a se consulta astăzi cu Preşedintele României pe o problemă care vizează reputaţia ţării noastre este o încălcare flagrantă a Constituţiei. Gestul premierului arată, totodată, diletantismul şi o totală lipsă de responsabilitate politică. Încăpăţânarea prim-ministrului de a-şi susţine prietenii politici pentru o funcţie în Uniunea Europeană, în ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un eşec uriaş şi riscă să producă daune semnificative României, inclusiv pierderea portofoliului de comisar european pe Transporturi de către ţara noastră”, a transmis miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Aceasta susţine că guvernarea PSD ”a făcut deja mult prea mult rău României”.

”Îi atrag atenţia în mod public doamnei Dăncilă: încetaţi să mai riscaţi credibilitatea ţării pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastră a făcut deja mult prea mult rău României, opriţi-vă! Nu mai faceţi de ruşine România cu toţi oamenii neprofesionişti şi cu probleme de integritate pe care insistaţi să îi nominalizaţi atât în Guvern, cât şi în posturi importante din cadrul Uniunii Europene!” a mai transmis Iohannis.

Acesta îi cere din nou premierului să respecte Constituţia.

”Îi cer din nou premierului să respecte Constituţia şi legile ţării şi să facă o nouă nominalizare pentru poziţia de comisar european, doar în urma consultării cu Preşedintele României şi după obţinerea avizului Parlamentului”, a mai declarat şeful statului.

Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă la Controceni, miercuri, pentru consultări pe tema desemnării candidatului pentru funcţia de comisar european.

Premierul a anunţat că nu va participa la discuţia cu şefului statului, afirmând că va merge ”de îndată”, acelaşi ”de îndată” aplicat de preşedinte la recomandarea CCR privind numirea miniştrilor interimari.

Marţi seară, Dăncilă a anunţat că-l va propune pe Dan Nica pentru a ocupa portofoliul care revine României în Comisia Europeană.


FOTO: Mediafax