Ştiri

INVL Renewable Energy Fund I semnează un acord de împrumut de 25 de milioane de euro pentru construcția de centrale solare în România

INVL Renewable Energy Fund I, un fond care investește în proiecte de energie regenerabilă administrat de INVL Asset Management, a semnat un acord cu Kommunalkredit Austria AG (Kommunalkredit) pentru un împrumut de 25 de milioane de euro. Împrumutul va fi utilizat pentru a finanța construcția unor centrale solare cu o capacitate de 51 de megawați (MW) în România.

„Vedem piața românească ca pe o piață cu o dezvoltare foarte rapidă în Uniunea Europeană, cu un accent puternic pe dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă. Ne așteptăm ca investiția Fondului în dezvoltarea capacității de producție de energie electrică din surse regenerabile să aibă o contribuție semnificativă la reducerea poluării și la îmbunătățirea securității energetice în România”, spune Liudas Liutkevičius, manager asociat al INVL Renewable Energy Fund I.

În total, INVL Renewable Energy Fund I investește în România în 8 proiecte de centrale solare, cu o capacitate totală de 451 MW.

Portofoliul total de proiecte de energie regenerabilă dezvoltate de INVL Renewable Energy Fund I este de 483 MW. În afară de România, Fondul dezvoltă proiecte de parcuri solare de peste 32 MW în Polonia. Se preconizează că investiția totală a Fondului în proiectele din România și Polonia se va ridica la peste 330 de milioane de euro, iar construcția tuturor parcurilor solare din aceste țări ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul anului 2025.

INVL Renewable Energy Fund I a fost consiliat de firma germană de consultanță financiară Capcora și de firma românească de avocatură Glodeanu & Partners în toate aspectele ce țin de finanțarea obținută de la banca austriacă.

Înființat la 20 iulie 2021 de către societatea de administrare a activelor INVL Asset Management, sub-fondul destinat investitorilor informați investește în proiecte de energie regenerabilă (solară și eoliană) aflate în stadiu incipient și mediu, care includ construcția de noi centrale electrice, crearea și/sau achiziția de infrastructură pentru operarea centralelor electrice și gestionarea eficientă a centralelor electrice existente în Uniunea Europeană și în statele membre ale Spațiului Economic European.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Dogwifhat s-a prăbușit. O nouă monedă meme strânge 300.000 USD în prevânzare (P)

Dogwifhat (WIF), moneda meme care continuă să stârnească un val de conversații în comunitatea crypto,…

2 zile ago

Din 13 mai, o nouã ediţie Tezaur: dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an la titlurile de stat

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitãţi…

2 zile ago

Peste 300 de tone de peşte şi produse din peşte au fost verificate de ANPC, iar la 71 de tone au fost găsite nereguli

Peste 300 de tone de peşte şi produse din peşte au fost verificate de comisarii…

2 zile ago

Grupul Mol a înregistrat un profit de 382 de milioane de dolari, în scădere cu 29%

Grupul Mol a înregistrat în primul trimestru un profit înainte de impozitare de 382 milioane…

2 zile ago

Freshful by eMAG: peste 123.000 de ouă și 4.600 de cozonaci și pască au fost comandate anul acesta de Paște

Pregătirile pentru Paște au fost făcute online, iar Freshful by eMAG, primul hypermarket 100% online,…

2 zile ago

„Străzi deschise – Promenadă urbană”: Strada Pajurei din Sectorul 1 va fi deschisă pietonilor în weekendul 11-12 mai

Strada Pajurei, între strada Presei şi strada Făurei, va fi liberă de maşini şi deschisă…

2 zile ago

Acest website folosește cookies