Cum s-a întors investitorul imobiliar Ovidiu Șandor la „prima dragoste”, IT-ul

Andreea Neferu 22/12/2016 | 12:02 Oameni
Cum s-a întors investitorul imobiliar Ovidiu Șandor la „prima dragoste”, IT-ul

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ce au în comun IT-ul, industria textilă și imobiliarele? Pentru antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor, acestea s-au împletit firesc de-a lungul timpului. Atât de firesc încât IT-ul, domeniul în care a urmat studii doctorale, a devenit terenpentru investițiile sale de tip business angel.

„Viața nu e cum o planifici, uneori te îm­­­pinge ea într-o anumită direcție“, spu­­ne omul de afaceri timișorean Ovi­diu Șandor, unul dintre cei mai mari investitori români din industria imo­bi­liară, care a redesenat prin proiectele sale zone din orașe precum Timișoara sau Cluj-Napoca. Iar povestea sa profe­sio­­nală pare să confirme, cumva, faptul că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.

Șandor a făcut un doctorat în IT în Suedia, după care s-a întors în România pentru a prelua frâiele afacerii de familie din domeniul textilelor, Moda-Tim. Iar pentru că întotdeauna este loc de mai mult atunci când vine vorba de ca­rieră, din 2005 a intrat în forță și în imo­­biliare, devenind în scurt timp unul dintre cei mai mari jucă­tori de pe piața de real-estate din provincie.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.