Investitor olandez: Evoluția economică a României a stârnit un val de entuziasm față de proiectele imobiliare

Andreea Neferu 29/11/2016 | 11:55 Ştiri
Investitor olandez: Evoluția economică a României a stârnit un val de entuziasm față de proiectele imobiliare

Prețurile proprietăților imobiliare din România sunt în continuare competitive, fiind sub nivelul unor țări occidentale care beneficiază de o climă și de condiții socio-economice similare, este de părere olandezul Gerard Doedee, unul dintre investitorii care dezvoltă un proiect de case de vacanță premium în județul Brașov, Valley 21. Din acest motiv, străinii se uită din ce în ce mai atent către piața locală atunci când se gândesc la o a doua casă.

„Achiziția unei a doua locuințe – sau a unei case de vacanțe – este un lucru obișnuit în Olanda, destinațiile preferate până acum de olandezi fiind Spania, Franța, Olanda, Turcia, Austria și Elveția. Însă interesul pentru Europa de Est este în creștere, iar evoluția economică recentă a României a stârnit un val de entuziasm față de investițiile imobiliare”, spune Doedee.

Complexul de case de vacanță „verzi” Valley 21, ridicat de olandezii Gerard Doedee și Mark Koops, este situat în comuna Vama Buzăului, aflată la circa 45 de kilometri distanți de Brașov. Proiectul, care ar urma să fie gata în 2020, este compus din 68 de case individuale construite pe o suprafață de 68 de hectare. De asemenea, Valley 21 include și un centru de facilități care va asigura diverse servicii pentru rezidenți, printre care și închirierea locuințelor în perioadele din an în care proprietarii nu le utilizează. Prețurile caselor din Valley 21 se încadrează între 167.500 și 285.000 de euro cu TVA inclus.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.