Investitor arădean: Vrem să construim birouri sau locuințe în Bucureşti. Capitala are zero risc din punct de vedere imobiliar

Andreea Neferu 13/06/2018 | 13:27 Ştiri
Investitor arădean: Vrem să construim birouri sau locuințe în Bucureşti. Capitala are zero risc din punct de vedere imobiliar

Omul de afaceri arădean Valentin Morar, care controlează dezvoltatorul imobiliar Wallberg Properties, ia în calcul construcția unui proiect rezidențial sau de birouri în Bucureşti, după ce în ultimul deceniu şi jumătate a construit locuințe în Arad, Braşov, Cluj-Napoca, iar începând din vara aceasta va „ataca” şi Timişoara cu un ansamblu de 1.000 de apartamente.

„Bucureştiul e un oraş cu zero risc, pur şi simplu. Caut terenuri în Bucureşti, pentru birouri şi locuințe. Sperăm ca anul viitor să începem un proiect”, a spus Morar, care a construit în ultimul deceniu şi jumătate circa 1.000 de locuințe în mai multe oraşe secundare.

Antreprenorul arădean a finalizat recent un proiect imobiliar în centrul Aradului, Arad Plaza, care include 107 apartamente şi 1.200 de metri pătrați de birouri, valoarea investiției, ce include şi terenul, fiind de peste 9 milioane de euro, dintre care 4 milioane de euro finanțare bancară, iar restul fonduri proprii. Proiectul ținteşte segmentul premium-high, iar până acum 70% din proiect a fost deja vândut. Printre companiile care se vor muta în spațiile de birouri se numără firma de IT Arobs Transilvania şi compania de curățenie industrială Solaris.

„Există cerere de birouri în Arad. Îmi pare rău că nu am făcut mai multe birouri (în proiectul Arad Plaza -n.r.). Aradul are un viitor foarte bun, e oraş de graniță, e un nod rutier foarte important. (…) Deja sunt firme de IT care aleg să nu meargă în Timişoara, ci să vină la Arad”, a spus antreprenorul.

Prețul mediu al apartamentelor din Arad Plaza se ridică la circa 1.150 de euro pe metru pătrat util. „Avem şi clienți care au cumpărat locuințe pentru a le închiria, însă destul de puțini. Majoritatea le-au cumpărat pentru a locui în ele sau pentru copiii lor”.

Antreprenorul pregăteşte de asemenea un proiect rezidențial în Timişoara, XCity, ce va avea 1.000 de apartamente structurate în 9 blocuri.

 


FOTO: Wallberg Properties

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.