Investiţie de 500 milioane euro pentru reabilitarea a 50 kilometri de infrastructură de tramvai din Capitală

Elena Marinescu 28/09/2022 | 18:57 Ştiri
Investiţie de 500 milioane euro pentru reabilitarea a 50 kilometri de infrastructură de tramvai din Capitală

Primăria Capitalei lansează o licitație pentru reabilitarea a 50 de kilometri de infrastructură de tramvai, un contract de 500 de milioane de euro. Au fost alese pentru reabilitare liniile de tramvai cele mai intens circulate.

„Lansăm în SEAP licitația pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructură de tramvai pe care circulă mai multe linii cu un flux mare de călători. Este cea mai mare investiție realizată vreodată de Primăria Capitalei, cu o valoare de 500 de milioane de euro.

În ceea ce privește sursa de finanțare a proiectului, vom aplica pentru 300 de milioane de euro din fonduri nerambursabile la Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Pentru restul de 200 de milioane de euro, analizăm posibilitatea contractării unor împrumuturi și atragerii de fonduri din partea instituţiilor financiare internaţionale”, a declarat primarul general Nicușor Dan, care a invitat „companiile româneşti şi internaţionale să se înscrie la această procedură de achiziție”.

„Întrucât este o licitație importantă, la care ne dorim să avem cât mai mulți participanți, am transmis informația către camerele de comerţ și către ataşaţii comerciali ai ambasadelor”, a mai spus Nicușor Dan, potrivit unui comunicat.

Liniile de tramvai care vor fi reabilitate leagă zone importante ale orașului și se află pe artere intens circulate, precizează primăria:

Bd. Th. Pallady

Bd. 1 Decembrie 1918

Bd. Basarabia Calea Călărașilor

Bd. Corneliu Coposu

Bd. Pache Protopopescu

Bd. Barbu Văcărescu

Bd. Bucureștii Noi Galea Griviței

Bd. Ion Mihalache

Bd. Chișinău etc.

În prezent, Bucureștiul are o reţea deja modernizată de 90 de kilometri. Prin reabilitarea celor 50 de km, toată infrastructura de tramvai a orașului va fi complet modernizată în doi ani, potrivit comunicatului.