InvestiMENTAL

Investimental lansează PIES, o premieră pentru piața de capital din România

Investimental, cel mai nou broker de pe piața de capital din România, anunță lansarea PIES, un produs propriu care transformă modul în care investitorii pot investi pe piața de capital, această activitate devenind mai accesibilă, intuitivă și eficientă, indiferent de experiența investitorilor. Prin intermediul PIES (Portofolii de Investiții cu Execuție Simplificată), investitorii își pot crea un portofoliu de acțiuni cu ponderi personalizate, care, ulterior evoluției instrumentelor, poate fi rebalansat la procentele inițiale printr-un singur buton.

„PIES Investimental este proiectat astfel încât să elimine barierele tradiționale întâlnite în investiții, oferind un sistem simplificat care gestionează automat detaliile complexe ale tranzacționării și portofoliilor de investiții. Lansarea unui astfel de produs, unic pe piața de brokeraj din România, marchează un nou moment important în dezvoltarea Investimental și în demersul nostru de a facilita accesul la investiții. PIES Investimental este conceput să ofere fiecărui investitor, indiferent de nivelul său de experiență sau disponibilitatea de timp, posibilitatea de a construi și de a gestiona un portofoliu de investiții cu efort minim. Deocamdată, produsul nostru se adresează acțiunilor listate pe piața americană,” a declarat Mihaela Bîciu (FOTO), CEO al Investimental.

În practică, prin PIES Investimental, utilizatorii au posibilitatea de a selecta acțiuni americane dintre cele peste 5.500 disponibile în sistem, în funcție de cele 11 sectoare economice reprezentate în cadrul produsului. Trebuie doar să decidă ce acțiuni să includă în portofoliu și proporția fiecărei acțiuni. PIES oferă informații despre suma minimă necesară pentru inițierea investiției, permițând totodată investiții suplimentare. Pentru o gestionare eficientă a investițiilor, clienții pot opta pentru programarea plăților recurente din contul bancar către contul principal (USD), crescând astfel investiția în PIES pas cu pas.

Dacă utilizatorii sunt indeciși în privința selecției de acțiuni, interfața user-friendly a serviciului PIES le permite să navigheze ușor printre opțiuni. Acțiunile sunt listate în ordine descrescătoare după valoarea de piață a companiilor emitente, oferind opțiunea de a filtra acțiunile pe sectoare economice. De asemenea, utilizatorii pot selecta direct Top 10 acțiuni după capitalizare din fiecare sector.

Odată ce fondurile sunt alimentate, tranzacțiile pot fi efectuate simplu, printr-o singură apăsare de buton. Operațiunile sunt executate la deschiderea pieței, iar pe măsură ce valorile acțiunilor se modifică, PIES oferă opțiunea de rebalansare automată a portofoliului. Acest proces permite ajustarea ponderilor, fără necesitatea intervenției manuale sau a calculelor complicate, maximizând eficiența timpului investit. PIES Investimental a fost creat pentru a răspunde nevoilor investitorilor moderni care caută o metodă mai directă, mai puțin consumatoare de timp și cu costuri reduse pentru a intra pe piața de acțiuni din SUA.

PIES Investimental este un nou produs dezvoltat de companie, pe lângă aducerea în piață, în premieră pentru un broker român, a MultiCont pe BVB, Extended Trading și acțiunile fracționare pe piața din SUA.

Andrei Dumitru

Recent Posts

Mugur Isărescu: Noi nu vedem recesiune. Riscul a fost pentru trimestrul întâi

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că nu vede România îin pragul…

9 minute ago

Premier Restaurants România va deschide 7 restaurante McDonald’s în România, în 2024

Premier Restaurants România, operatorul restaurantelor McDonald's din țară, are în plan deschiderea a șapte noi…

37 de minute ago

Acțiunile FORT intră la tranzacționare pe piața AeRO, începând cu 17 mai

Compania de cybersecurity FORT SA anunță debutul tranzacționarii pentru acțiunile sale (simbol BVB: 4RT) pe…

o oră ago

Magnus Carlsen, câștigătorul primei etape a Grand Chess Tour: “Dacă am o zi bună, am o șansă”. Urmează etapa de la Bucureşti

Prima etapă a Grand Chess Tour (GCT) s-a încheiat cu o serie spectaculoasă de zece…

o oră ago

Febra speculativă a Gamestop, reprodusă și în 2024. Ce a stat, de fapt, la baza efervescenței din piață?

Febra speculativă a Gamestop și altor acțiuni „meme" de la începutul anului 2021 pare, cu…

o oră ago

BERD: Economia Rusiei, peste nivelul de dinainte de Războiul din Ucraina

Economia rusă s-a dovedit mai rezistentă decât s-a prevăzut şi urmează să crească în acest…

2 ore ago

Acest website folosește cookies