Invazia mallurilor în provincie: care sunt orașele care atrag 400.000 de metri pătrați de centre comerciale

Andreea Neferu 12/12/2016 | 13:20 Companii
Invazia mallurilor în provincie: care sunt orașele care atrag 400.000 de metri pătrați de centre comerciale

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Frenezia mallurilor și a parcurilor de retail e tot mai vizibilă și în provincie, unde proiecte de aproape 400.000 de metri pătrați sunt așteptate să fie inaugurate în următorii ani. Există însă sufi­cient loc pe piață?

După ce Bucureștiul a bifat anul acesta două noi deschideri de centre comerciale, Park Lake Plaza și Veranda Mall, atenția începe ușor-ușor să se mute spre provincie din perspectiva viitoarelor inaugurări de centre comerciale. Atât investitori români, cât și străini au anun­țat în ultimul an o serie de proiecte în diferite orașe ale țării, care ar urma să însumeze, potrivit calculelor NewMoney, circa 400.000 de metri pătrați.

Iar aceasta în condițiile în care la finalul lunii iunie stocul de spații moderne de retail din România se ridica la 3,4 mi­li­oane de metri pătrați, potrivit datelor com­­paniei de consultanță imobiliară DTZ Echinox. Dar să începem de la început.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.