Intră sau nu Capitala în carantină? Ce a decis primarul Nicușor Dan

Elena Marinescu 08/12/2020 | 20:51 Ştiri
Intră sau nu Capitala în carantină? Ce a decis primarul Nicușor Dan

Primarul Nicușor Dan a lămurit în cursul serii de marți întrebările referitoare la o posibilă intrare în carantină, a Bucureștiului, după ce Vlad Voiculescu a anunțat că dorește să discute cu edilul pe acest subiect.

Primarul general a ținut să precizeze că pentru moment Bucureștiul nu va intra în carantină, fiind „ultima ipoteză care este luată în calcul”.

În primul rând, nu este cu totul și cu totul direct. Voi avea o discuție, această discuție nu a avut loc. Este una dintre ipoteze, dar nicidecum, Bucureștiul nu intră în carantină. Această ipoteză s-a luat în calcul, așa cum s-a întâmplat și la Sibiu, dar deocamdată Bucureștiul nu intră în carantină.

La DSP anchetele epidemiologice sunt la zi și tot la DSP dispozițiile de carantinare și izolare sunt la zi. Asta înseamnă că aceeași zi în care iese rezultatul testului oameni sunt izolați și intră în carantină”, declarat edilul la Digi 24.

Viitorul viceprimar al Capitalei pe probleme de sănătate, în prezent consilier general, Vlad Voiculescu, declarase în cursul zilei că va discuta cu primarul general despre posibilitatea instituirii carantinei în București. Potrivit lui Voiculescu, secțiile ATI din Capitală sunt pline, iar cifrele comunicate oficial în județul Ilfov, privind numărul de bolnavi de covid, ridică semne de întrebare.

Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a declarat fostul ministrul al Sănătăţii în Guvernul Cioloş.