Din 10 iunie, în ediția de vară a NewMoney, interviu cu Mircea Cărtărescu: „Trăim o epocă a spaimelor”

NewMoney 03/06/2024 | 14:42 Timp Liber
Din 10 iunie, în ediția de vară a NewMoney, interviu cu Mircea Cărtărescu: „Trăim o epocă a spaimelor”

Mircea Cărtărescu (68 de ani), cel mai cunoscut și mai citit scriitor român în viață, ne vorbește în ediția de vară a revistei NewMoney, care apare pe piață pe 10 iunie, într-un dialog cu Horia Ghibuțiu, despre literatura pe care o slujește cu devoțiune și despre vremurile complicate pe care le trăim.

Recent, în a doua jumătate a lui mai, romanul „Solenoid” al scriitorului Mircea Cărtărescu a câștigat premiul Dublin Literary Award 2024, în valoare de 100.000 de euro, cel mai mare premiu din lume acordat unui roman tradus și publicat în limba engleză.

„Solenoid” a fost declarat de The Los Angeles Times cartea de ficțiune a anului 2022 în Statele Unite. Tot în 2022, „Solenoid” a fost considerat una dintre cele mai bune cărți de către The New Yorker și Financial Times.

În dialogul cu Horia Ghibuțiu, scriitorul Mircea Cărtărescu vorbește atât despre experiența personală cât și despre ecoul pe care l-au avut în întreaga lume lucrările sale. Din 10 iunie puteți citi interviul cu Mircea Cărtărescu în ediția de vară a revistei NewMoney, unde veți găsi povești din business, dar și din alte domenii de activitate.