Internările în toate spitalele pentru non-urgenţe medicale, suspendate pentru 30 de zile

Elena Marinescu 04/10/2021 | 21:40 Ştiri
Internările în toate spitalele pentru non-urgenţe medicale, suspendate pentru 30 de zile

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat, luni seară, că s-a emis un ordin pentru ca toate internările să fie suspendate timp de 30 de zile.

Prevederile nu se aplică urgenţelor, femeilor însărcinate, pacienţilor oncologici sau celor care trebuie să facă dializă.

Presiunea care există în acest moment asupra sectorului de urgență sau a sectorului sanitar din cauza COVID-19. Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifră dublă, nu vedem încă o tendință de plafonare sau o tendință de scădere.

Suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile, care prevede că managerii unităților sanitare dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate vor face acest lucru.

Prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii , pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă care trebuie să se prezinte periodic pentru investigații sau tratament astfel de proceduri urmând să fie realizate în continuare în unitățile medicale publice.

Prevederile se referă la asistență spitalicească acordată în unități snitare publice cu paturi. Măsurile sunt aplicabile pe baza analizei medicului curant de specialitate, fiecare este caz este analizat de medicul care tratează pacientul”, a spus Raed Arafat.