Inspectoratul Şcolar Timiș a rămas fără internet în ziua simulării BAC-ului, după ce Nicolae Robu a tăiat cablurile

NewMoney 19/03/2019 | 15:36 Ştiri
Inspectoratul Şcolar Timiș a rămas fără internet în ziua simulării BAC-ului, după ce Nicolae Robu a tăiat cablurile

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş a rămas, marţi, fără internet, după ce primarul Timișoarei Nicolae Robu a tăiat cablurile de internet și televiziune care erau atârnate pe stâlpii din zona centrală a oraşului.

Așadar, ISJ nu are acces la internet în condiţiile în care se desfăşoară simularea Bacalaureatului şi înscrieri în clasa pregătitoare, potrivit News.ro.

„Încercăm să identificăm soluţii, după ce Primăria Timişoara a tăiat cablurile de internet din centrul oraşului. Astăzi este simulare pentru Bacalaureat şi înscriere pentru clasa pregătitoare, iar noi am pierdut legătura cu şcolile şi cu Ministerul Educaţiei Naţionale pe canalele securizate. A fost tăiată şi soluţia de back-up. Mâine continuă simularea pentru examenul de bacalaureat, iar şcolile din centru vor descărca subiectele pe stickuri, sperăm. Lăsăm să finalizăm proba de azi şi ne mobilizăm să găsim soluţii pentru proba de mâine”, a declarat șeful ISJ Timiş, Aura Danielescu.

Primarul orașului Timişoara, Nicolae Robu, însoțit de echipe de muncitori, a retezat, luni seara, cablurile de televiziune şi internet din zona centrală a oraşului, după ce operatorii nu au acționat la solicitările municipalității de a-şi duce firele în subteran.

Echipamentele a opt operatori de cablu au fost afectate, potrivit News.ro, ceea ce înseamnă că aproape toți cetățenii care locuiesc în centrul orașului și firmele care își au sediul în această zonă au rămas fără internet și cablu TV.


Foto: Pixabay