INSP a actualizat lista cu zonele roșii. Cetățenii care vin din aceste țări intră automat în carantină

NewMoney 02/04/2020 | 17:57 Ştiri
INSP a actualizat lista cu zonele roșii. Cetățenii care vin din aceste țări intră automat în carantină

Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat lista zonelor roșii, ceea ce înseamnă că toți călătorii care vin în România din acele țări vor intra automat în carantină instituționalizată (în centrele special create) pentru o perioadă de 14 zile, citează G4Media.

Statele nou adăugate pe listă sunt Austria, Belgia, Elveția, Marea Britanie, Olanda, SUA, Turcia. Ele se adaugă Italiei, Franţei, Germaniei, Spaniei şi Iranului.

Ambasada României la Londra anunță într-un comunicat că, începând de vineri, 3 aprilie 2020 ora 00.00 (ora României), toate persoanele care vor sosi în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord vor fi plasate în carantină instituționalizată (în centrele special create) pentru o perioadă de 14 zile.

Această măsură vine ca urmare a includerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista statelor din zona roșie, fapt ce conduce la instituirea măsurii de plasare în carantină instituționalizată a tuturor persoanelor, indiferent dacă prezintă sau nu simptome, ajunse în România dintr-o țară din zona roșie.

Măsura plasării în carantină înlocuiește măsura autoizolării la domiciliu, valabilă până astăzi.