INSOLIT. Bălegarul de vacă, folosit pentru mineritul bitcoin

Elena Marinescu 14/06/2021 | 18:41 Fapt Divers
INSOLIT. Bălegarul de vacă, folosit pentru mineritul bitcoin

Un antreprenor britanic a lansat o afacere pentru minerit criptomonede care este alimentată de bălegarul vacilor. Business-ul acestuia a explodat după ce Elon Musk s-a declarat recent îngrijorat de efectele negative pe care mineritul bitcoin îl are asupra mediului, scrie Marketwatch.

Josh Riddett vinde prin intermediul firmei sale – Easy Crypto Hunter – echipament ce transformă bălegarul în energie regenerabilă folosindu-se de digestia anaerobă, o serie de procese chimice prin care materia organică este descompusă și ce are ca rezultat generarea de dioxid de carbon și metan.

Mineritul bitcoin și al criptomonedelor în general se realizează cu ajutorul unor computere performante care consumă mari cantități de energie. Echipamentul lui de Riddett poate să minerească valute digitale folosind mult mai puțină energie decât în mod normal.

Potrivit BBC, echipamentul este vândut la un preț de aproximativ 25.000 de dolari și a înregistrat un profit mediu anual de 42.200 dolari, într-un interval de timp de trei ani, o bună parte din câștig fiind înregistrat în prima parte din 2021, când valutele digitale au crescut semnificativ.

În Marea Britanie, fermierii care au surse de energie regenerabilă (solară, hidro sau anaerobe) pot vinde energia generată către companiile de electricitate pentru aproximativ 4-7 cenți pe KWh. În schimb, aceeași energie folosită pentru alimentarea unei ”mine” de criptomonede poate genera și de 10 ori mai mult.